• 20/07/2024 3:59 pm

PARTIDUL SOCIALIST ROMÂN

Membru al ALIANȚEI POLITICE ROMÂNIA SOCIALISTĂ

COMUNICAT

Bypas-admin

iun. 8, 2023

În perioada 28 mai – 3 iunie o delegație a Partidului Socialist Român, formată din domnii Constantin ROTARU, președinte și Gheorghiță ZBĂGANU, vicepreședinte, a efectuat, la invitația Partidului Comunist Chinez, o vizită în Republica Populară Chineză.

Scopul vizitei a fost informarea asupra noii campanii de implementare a noului concept al construirii Socialismului cu caracteristici chinezești în noua eră, bazat pe gândirea lui Xi Jinping. De la crearea PCC în 1921, aceasta este a XI-a campanie efectuată de partid. PCC este cel mai mare partid din lume, cu un efectiv de 96 milioane de membri. Ca să poată funcționa ca un partid luptător și (acum) conducător trebuie ca membrii de partid să înțeleagă ce se așteaptă de la ei. Celelalte campanii ale militanților comuniști  au fost:  Mișcarea de rectificare (1942-1945), Mișcarea de consolidare a partidului (1947 – 1949), Mișcarea de rectificare (1950), Mișcarea de consolidare a partidului (1951 – 1954), Mișcarea de rectificare (1957), Mișcarea de consolidare a partidului (1983 – 1987), Campania celor trei probleme (1983 – 1987), Educarea pentru menținerea rolului de pionier al PCC (2005 – 2006), Studierea aprofundată și implementarea viziunii dezvoltării științifice a țării (2008 – 2009) și Campania de încurajare a membrilor PCC de a excela în munca lor.

Delegația a prezentat situația partidelor de stânga din România și a avut discuții cu mai mulți oficiali ai PCC printre care menționăm pe domnii Hu Zhaoming, director general al Biroului de Informare și comunicare al Departamentului Internațional al CC PCC și domnul Liu Jianchao, ministru al Departamentului Internațional al CC PCC.

Dezvoltarea Chinei, pe toate planurile, este extraordinară și ea este un exemplu al faptului că o țară progresează dacă oamenii știu că muncesc pentru țara lor și nu pentru profitul multinaționalelor. Ne-am convins de acest lucru în Șanhai, Wuhan, Yiqiang și Pekin.

Economia socialistă de piață, promovată de Partidul Comunist Chinez, în care planificarea joacă un rol foarte important, se dovedește net superioară economiei de piață lăsată la dispoziția multinaționalelor capitaliste, așa cum se întâmplă în România ultimilor 33 de ani.

China, care acum 40 de ani, era în urma noastră din punct de vedere tehnologic și al dezvoltării economice și sociale, a ajuns prima putere în lume tocmai respingând aceste dogme neoliberale. 

Delegația Partidului Socialist Român a făcut parte din grupul partidelor socialiste și comuniste din Europa Centrală și de Est împreună cu delegațiile Partidului Comunist Bulgar, Partidului Comunist din Boemia și Moravia și delegația Partidului Muncitoresc Maghiar (Munkaspart), cu care s-au stabilit legături de cooperare.

Au mai participat delegații ale partidelor socialiste, comuniste și muncitorești din Rusia, Moldova, Vietnam, Cuba, Mexic, Mongolia, Africa de Sud, Benin și Palestina.

Este important să vedem că lumea a intrat într-o nouă eră, în care nu se mai acceptă hegemonia unei singure puteri. Lumea multipolară, în care neocolonialismul va fi, în scurt timp, de domeniul trecutului.     

Gheorghiță ZBĂGANUAdresa de email nu va fi divulgată nimănui, niciodată. O vom folosi numai pentru a vă transmite comunicate oficiale ale partidului și alte informații de interes pentru membrii și simpatizanții noștri.