• 17/06/2024 1:39 pm

PARTIDUL SOCIALIST ROMÂN

Membru al ALIANȚEI POLITICE ROMÂNIA SOCIALISTĂ

Alegerile din 9 decembrie, ultimul act dintr-o epoca toxica pentru Romania?

Bypas-admin

dec. 17, 2012

Legea 35/2008 este o lege: stufoasă şi ambiguă în exprimare, aberantă și profund nedemocratică, aşa cum sunt marea majoritate a legilor postdecembriste; cu prevederi discriminatorii, aşa cum este aceea care condiţionează şansa unei candidaturi în funcţie de avere; gândită de minţi perverse şi cu efecte halucinante, care au făcut ca numărul parlamentarilor să ajungă la 588 faţă de 300 cât s-a clamat timp de peste trei ani de către toate partidele parlamentare; anticonstituţională, după cum recunoaşte şi Curtea Constituţională.

Partidul Alianţa Socialistă consideră că votul exprimat pe 9 decembrie a fost unul eminamente negativ la adresa fostei coaliții de guvernare și mai ales a președintelui Traian Băsescu. Ca urmare, majoritatea susţinătorilor săi au votat USL, acest lucru neînsemnând câtuși de puțin o cauționare a politicii USL, ci o alegere între două rele, unul perceput ca fiind „mai mic” decât celălalt.

Din păcate, până la această oră, guvernarea USL nu a dat semne că ar ieși în vreun fel din linia trasată de FMI şi nici că s-ar deosebi fundamental de guvernarea precedentă, ceea ce face ca membrii Partidului Alianţa Socialistă să manifeste multă reținere faţă de actuala majoritate parlamentară și să aștepte încă o schimbare politică reală din partea USL.

În ceea ce privește activitatea viitoare, Partidul Alianţa Socialistă se va concentra pe trei direcții fundamentale: coagularea unei opoziții extraparlamentare împreună cu alte formațiuni progresiste; implicarea activă în vederea modificării prevederilor anticonstituționale ale legilor care guvernează viaţa politică şi electorală; pregătirea alegerilor europarlamentare din 2014, când Partidul Alianţa Socialistă va reprezenta în România oferta politică a Partidului Stângii Europene, reprezentat în Parlamentul European de grupul parlamentar GUE/NGL. Legat de acest ultim punct, dl. Constantin Rotaru, președintele PAS, a declarat: „Ne exprimăm speranța că alegerile din 9 decembrie au reprezentat ultimul act dintr-o epocă toxică pentru România și poporul român. Pentru Partidul Alianţa Socialistă alegerile acestea au reprezentat un test util, chiar dacă din cauza condiţionării admiterii candidaturilor în funcţie de avere nu am participat decât într-un număr mic de colegii electorale. Am căpătat o experiență electorală care va fi folosită pe deplin în 2014, la europarlamentare. Partidul Alianţa Socialistă este singurul reprezentant în România al unei direcții politice europene în plină afirmare, care deja are aproape 40 de europarlamentari. În 2014 e de așteptat ca numărul lor să se dubleze. Este suficient să ne uităm numai la progresele înregistrate în ultimii doi ani de formațiuni precum Syriza din Grecia sau Frontul Stângii din Franța. Suntem convinși că în 2014 câțiva europarlamentari ai grupului GUE/NGL vor proveni și din România.”Adresa de email nu va fi divulgată nimănui, niciodată. O vom folosi numai pentru a vă transmite comunicate oficiale ale partidului și alte informații de interes pentru membrii și simpatizanții noștri.