• 12/07/2024 11:54 pm

PARTIDUL SOCIALIST ROMÂN

Membru al ALIANȚEI POLITICE ROMÂNIA SOCIALISTĂ

Biroul Electoral Central actual nu prezintă credibilitate. Cerem demisia!

Bypas-admin

apr. 16, 2014
Partidul Socialist Român
Partidul Alternativa Socialistă
Partidul Alternativa Socialistă

După cum toată lumea știe, Biroul Electoral Central a respins inițial listele cu semnături pentru candidaturile mai multor partide printre care și cele ale Partidului Alternativa Socialistă, decizii care au fost invalidate prin sentițe judecătorești definitive. Din acest motiv, Partidul Alternativa Socialistă, consideră că actualul Birou Electoral Central nu poate prezenta credibilitate pentru alegerile ce vor urma, asupra acestuia plutind suspiciunea de lipsă de imparțialitate. Membrii Biroului Electoral Central care au participat la deciziile de invalidare a listelor cu semnături trebuie să-și prezinte demisia de onoare.

De altfel, magistrații din Biroul Electoral Central și-au dat măsura „imparțialității” în momentul în care, încercând să găsească o justificare la cooptarea reprezentanților partidelor care au membri în Parlamentul European, au hotărât, cu complicitatea Autorității Electorale Permanente, că „partid politic care are membri în Parlamentul European se înțelege acel partid politic care are cel puțin un membru în Parlamentul European la data comunicării de către Autoritatea Electorală Permanentă”. Ne întrebăm și îi întrebăm: ce justificare legală există, în afara rezultatelor electorale obținute în alegerile europarlamentare din 2009, pentru introducerea în rândul acestor partide a Partidului Mișcării Populare și a Partidului Conservator?

Partidul Alternativa Socialistă cere Guvernului României, în calitatea sa de organizator al alegerilor pentru Parlamentul European din data de 25 mai 2014, să solicite observatori externi OSCE pentru a se restaura încrederea în procesul electoral grav afectată de recentele măsuri ale Biroului Electoral Central care nu fac altceva decât să sporească mai vechile suspiciuni de fraudare.

Biroul Executiv Central
15 aprilie 2014Adresa de email nu va fi divulgată nimănui, niciodată. O vom folosi numai pentru a vă transmite comunicate oficiale ale partidului și alte informații de interes pentru membrii și simpatizanții noștri.