• 20/07/2024 4:08 pm

PARTIDUL SOCIALIST ROMÂN

Membru al ALIANȚEI POLITICE ROMÂNIA SOCIALISTĂ

Comunicat PSR: pentru o uniune a stângii radicale

Bypas-admin

ian. 29, 2016
vremea revolutiei

Plenara Comitetul Național al Partidului Socialist Român, pe baza analizei modului în care se deteriorează grav și în ritm alert situația politică, economică și socială a țării a identificat ca principală cauză iresponsabilitatea cu care președintele, așa zisul guvern tehnocrat și întregul spectru politic parlamentar își îndeplinesc îndatoririle față de națiunea română.

Dacă până acum un sfert de veac România era recunoscută și respectată în lume ca un stat independent, suveran și în plină ascensiune economico-socială, acum este tratată ca o veritabilă colonie, care la ordinele organismelor politice și financiare internaționale și-a distrus economia, învățământul, sănătatea și cultura, și-a înstrăinat toate bogățiile, iar oamenii harnici și pricepuți au fost și sunt forțați să cerșească un loc de muncă la porți străine.

Încă de la lovitura de stat din 22 decembrie 1989, formațiunea politică construită de Ion Iliescu și acoliții săi, care astăzi se numește Partidul Social Democrat, a confiscat segmentul electoral de stânga și a zădărnicit cu orice tip de mijloace, inclusiv prin noile legi „democratice” , consolidarea și manifestarea publică a unor formațiuni politice autentic de stânga. Acest partid, Partidul Social Democrat, care se autodefinește de stânga, dar se manifestă practic ca un veritabil partid de dreapta, a ajuns în ultima perioadă să acționeze fățiș alături de liberali, sacrificând orice minimă grijă pentru majoritatea românilor în folosul salvării averilor și poziției conducătorilor săi, mai mari sau mai mici.

Față de această realitate, Partidul Socialist Român consideră că este obligația tuturor oamenilor care încă mai cred în viitorul independent și prosper al României să-și unească eforturile, să demaște trădătorii și să mobilizeze majoritatea onestă a electoratului la aplicarea unui nou model de dezvoltare, un model de stânga, care să răspundă speranțelor și voinței victimelor neocapitalismului românesc, hrăpăreț și inuman, dar și a capitalului transnațional, acaparator al economiei, surselor și resurselor naționale.

Partidul Socialist Român îi cheamă pe toți cei ce gândesc ca noi, partide, organizații și personalități, să ni se alăture, să constituim împreună o formațiune credibilă și puternică:

UNIUNEA STÂNGII RADICALE

Înaintașii ne-au învățat că numai prin unire s-a putut crea un stat independent și puternic. Veniți, deci, ca împreună să găsim drumul și puterea pentru refacerea României și redarea optimismului și încrederii poporului într-un viitor mai bun și sigur în țara sa.

Biroul Executiv al Partidului Socialist RomânAdresa de email nu va fi divulgată nimănui, niciodată. O vom folosi numai pentru a vă transmite comunicate oficiale ale partidului și alte informații de interes pentru membrii și simpatizanții noștri.