• 17/06/2024 12:57 pm

PARTIDUL SOCIALIST ROMÂN

Membru al ALIANȚEI POLITICE ROMÂNIA SOCIALISTĂ

De ce susține PSR cauza Antenelor?

Bypas-admin

feb. 17, 2016
Partidul Socialist Român

Noi, socialiştii, nu iubim Antenele, în general, Antena 3, în special, pentru că nici ele nu ne iubesc iar iubirea este o chestiune de reciprocitate. Asta nu ne împiedică, ba dimpotrivă, să ne înscriem în tabăra celor ce apără şi trebuie să apere cauza mass-media în conflictul abuziv cu autorităţile statului. Nu numai atât, dar noi acuzăm cu toată fermitatea acţiunea în forţă a ANAF de evacuare a celor 5 posturi de televiziune fiindcă este una anticonstituţională, este o încercare absolut brutală de gâtuire a democraţiei, fie ea şi destul de ciuntită.

Actul ieşit din comun al ANAF nu este nici pe departe unul de sorginte stalinistă, dejistă, ceauşistă, comunistă etc. pentru că sechele ale unor forţe de acest fel nu mai există în societatea românească. Noi considerăm că adevărata natură a încercării de eliminare a Antenelor din peisajul publicisticii noastre democratice este una extremist de dreapta, înfăptuită de un guvern de tehnocraţi. Aşa ne explicăm tăcerea vinovată a mai tuturor instituţiilor abilitate să asigure mai buna funcţionare a regimului politic existent, în frunte cu Preşedinţia ţării, dacă nu cumva aceasta din urmă e în spatele acţiunilor de promovare şi încurajare a derapajelor antidemocratice în expresia extremismului de dreapta.

Pentru noi, socialiștii, apărarea democraţiei româneşti trebuie făcută fără nicio rezervă.

Înțelegând că Antena 3 se face „vinovată” pentru schimbarea macazului și devoalarea actelor de distrugere și însușire a economiei naționale, Partidul Socialist Român respinge atitudinea de stăpân a oricărei instituții publice. În cazul de față, considerăm că cei din conducerea ANAF, făcându-se vinovați pentru nevalorificarea activelor confiscate, trebuie să suporte, din bani personali, chiria pe care trebuiau să o plătească Antenele pentru folosirea, până acum, a spațiilor, mai ales, în condițiile în care și-au manifestat, în repetate rânduri, disponibilitatea să o facă. Lucrătorii de la ANAF care au descins la Antene au săvârșit un act abuziv și ilegal pentru care trebuie să răspundă şi personal.

În același timp, Partidul Socialist Român nu poate să nu observe că mass-media, în majoritatea lor, se fac vinovate de modul în care s-au lăsat folosite de clasa politică.

Biroul de Presă al PSR
17.02.2016Adresa de email nu va fi divulgată nimănui, niciodată. O vom folosi numai pentru a vă transmite comunicate oficiale ale partidului și alte informații de interes pentru membrii și simpatizanții noștri.