• 20/07/2024 3:29 pm

PARTIDUL SOCIALIST ROMÂN

Membru al ALIANȚEI POLITICE ROMÂNIA SOCIALISTĂ

Mandela, simbolul universal al victoriei împotriva rasismului și exploatării

Bypas-admin

dec. 10, 2013
Nelson Mandela (1918-2013)
Nelson Mandela (1918-2013)
Nelson Mandela (1918-2013)

Comunicat al Partidului Stângii Europene (PSE): Mandela, simbolul universal al victoriei împotriva rasismului și exploatării

Partidul Stângii Europene (PSE) își va aminti mereu de Nelson Mandela ca de un simbol al luptei pentru emancipare, demnitate și egalitate. Mandela a fost și rămâne simbolul victoriei populare împotriva regimului rasist de apartheid.

În calitatea lor de partide internaționaliste de stânga, partidele membre și observatoare din PSE au avut în comun cu Nelson Mandela nenumărate lupte care au marcat istoria. Mulți dintre activiștii noștri au luat parte, alături de Congresul Național African, Partidul Comunist African și Cosatu, la lupta internațională pentru eliberarea sa din închisoare și pentru suprimarea regimului de apartheid. Victoria sud-africanilor a fost o victorie a întregii omeniri.

Astăzi, cu profundă emoție, ne amintim de omul care a declarat în anii ’60: „Viața mea este o luptă. Voi continua să lupt pentru libertate până la sfârșitul zilelor mele.” Pe perioada celor 27 de ani petrecuți în închisoare Nelson Mandela a continuat să susțină cu entuziasm că o altă lume este posibilă.

PSE va continua, cu aceeași încredere, să lupte împotriva ideilor xenofobe și să continue să promoveze la nivelul întregii Europe pacea, solidaritatea, dreptatea socială și democrația.Adresa de email nu va fi divulgată nimănui, niciodată. O vom folosi numai pentru a vă transmite comunicate oficiale ale partidului și alte informații de interes pentru membrii și simpatizanții noștri.