• 20/07/2024 4:48 pm

PARTIDUL SOCIALIST ROMÂN

Membru al ALIANȚEI POLITICE ROMÂNIA SOCIALISTĂ

Nu intruziunii serviciilor secrete în viața românilor simpli!

Bypas-admin

iul. 25, 2013

Partidul Alianța Socialistă condamnă orice tentativă de intruziune a serviciilor secrete în intimitatea cetățenilor simpli.

Luând act de inițiativa deputatului USL Sebastian Ghiță de a promova un proiect de lege care să extindă supravegherea telefoanelor până la nivelul cartelelor telefonice prepay, membrii Biroului Executiv Național al Partidului Alianța Socialistă se declară stupefiați de promovarea unor practici care nu fac decât să culpabilizeze chiar și păturile cele mai vulnerabile ale populației.

Cartelele prepay sunt folosite în general de adolescenți, studenți, tinerii fără loc de muncă stabil, muncitorii flotanți și pensionarii care dețin deja un abonament de telefon fix și nu mai au nevoie de încă un abonament de telefon mobil. De aceea, dacă toți aceștia ar fi obligați să-și declare datele de identificare, autoritățile nu ar face altceva decât să dețină o uriașă bază de date cu niște cetățeni ai României care nu au altă vină decât aceea de a aparține categoriilor de mai sus.

Este absurd și inacceptabil ca din grija prinderii câtorva așa-ziși teroriști, care oricum își pot cumpăra cartelele de telefon folosind acte false sau persoane interpuse, autoritățile să capete prin lege dreptul de a supraveghea o mulțime de oameni nevinovați. Un asemenea demers nu ar face altceva decât să inculce o stare de teroare permanentă populației și dintr-un act al războiului împotriva terorismului, un asemenea demers s-ar transforma într-un război de terorizare a populației.

De altfel, legat de „războiul împotriva terorismului” în care România s-a înscris cu aplomb odată cu alinierea la ridicola axă București-Londra-Washington – o axă complet imaginară, existentă numai în mintea surescitată a anumitor politicieni – ținem să reamintim că de aproape 24 de ani populația așteaptă răspunsul la întrebarea „Cine a tras în noi?” Le reamintim mai-marilor zilei că actele de teroare din decembrie 1989 s-au pus la început, fără nici o dovadă, în cârca fostei conduceri a României de până în 1989, după care toți teroriștii au dispărut fără urmă. Așa că înainte de a alerga după teroriști imaginari la ordinele anumitor puteri care au nevoie de cât mai mulți lachei pe scena politică internațională pentru ca propriile lor abuzuri ale ordinii de drept să capete credibilitate, serviciile noastre secrete și reprezentanții lor din parlamentul României au încă datoria morală de a deferi justiției teroriștii din decembrie 89. Până când acei teroriști nu vor fi prinși credem că populația care nu-și permite costurile achitării unui abonament de telefon mobil, folosind cartele prepay, are tot dreptul să fie apărată împotriva beției de putere a autorităților.

Același comentariu se aplică și vizavi de aducerea în țară a pretinsului terorist Omar Hayssam – în realitate un simplu individ care era altădată bine conectat politic, dar suferind de probleme grave de integritate morală și în afaceri, delapidator profesionist și membru important al nomenclaturii transpartinice care a devalizat România după 1990. Recuperarea acestui individ, în condițiile în care se știa de ani buni unde se află, nu e deloc un motiv de mândrie, ci dimpotrivă. Faptul că a sfidat atâția ani autoritățile (cazuri similare fiind Nicolae Popa și Mihai Necolaiciuc) arată că de fapt serviciile secrete sunt complet lipsite de performanță. Frustrările lipsei de performanță nu trebuie să se spargă în capul populației nevinovate.

Biroul Executiv Central, PAS
21 iulie 2013Adresa de email nu va fi divulgată nimănui, niciodată. O vom folosi numai pentru a vă transmite comunicate oficiale ale partidului și alte informații de interes pentru membrii și simpatizanții noștri.