• 20/07/2024 3:33 pm

PARTIDUL SOCIALIST ROMÂN

Membru al ALIANȚEI POLITICE ROMÂNIA SOCIALISTĂ

Partidul Alternativa Socialistă cere demisia ministrului de finanțe, d-na Ioana Petrescu

Bypas-admin

sept. 17, 2014
PAS cere demisia ministrului de finanțe
PAS cere demisia ministrului de finanțe

Ca urmare a declarațiilor făcute marți 16 septembrie în plenul Camerei Deputaților cu prilejul dezbaterilor pe marginea moțiunii de cenzură, de către doamna Ioana Petrescu – ministrul finanțelor – Partidul Alternativa Socialistă (PAS) îi cere primului ministru să o demită din fruntea acestui minister atât de important.

Ca partid de stânga, considerăm inacceptabilă declarația doamnei ministru conform căreia „nu e treaba guvernului să creeze locuri de muncă”. Le reamintim tuturor cetățenilor că potrivit Constituției României, „statul este obligat să ia măsuri de dezvoltare eonomică și protecție socială, de natură să asigure cetățenilor un nivel de trai decent” (art. 47, alin.1). Prin declarațiile făcute de d-na Petrescu, Guvernul Ponta se situează, pur și simplu, în afara Constituției.

Doamna Petrescu este „recidivistă” în domeniu, dumneaei făcând afirmații asemănătoare și în cadrul întâlnirii de la Cotroceni care a fost dată publicității de președintele Băsescu pe 14 iulie a.c.

Declarațiile dumneaei sunt foarte grave având în vedere că guvernul Ponta se pretinde a fi „de stânga”, ținând seama și de faptul că statul român  refuză cu obstinație, de 25 de ani,  să se mai implice în crearea de locuri de muncă, restrângându-și permanent activitatea, cu consecințele binecunoscute: șomaj endemic, sărăcie, emigrație în masă și dezastru demografic. Se dovedește, încă odată, că după înlăturarea zgomotoasă a guvernului ultra-liberal Boc, la guvernarea țării au venit același gen de politicieni ultra-liberali.

Considerând că acest tip de declarații dăunează grav imaginii stângii socialiste PAS, singurul partid din România reprezentant autentic al acestei stângi susține, ca măsură de protecție socială, implicarea concretă a statului în asigurarea unui loc de muncă pentru fiecare cetățean, a unei locuințe decente pentru fiecare familie, precum și servicii educaționale și de sănătate de calitate și gratuite. Ne opunem cu fermitate reducerii protecției sociale la simple măsuri de asistență socială cu iz de mită electorală!

De aceea, cerem demiterea urgentă a doamnei ministru de finanțe și somăm conducerea PSD să își precizeze public poziția față de declarațiile dumneaei.

Biroul Executiv Central
al Partidului Alternativa Socialistă (PAS)Adresa de email nu va fi divulgată nimănui, niciodată. O vom folosi numai pentru a vă transmite comunicate oficiale ale partidului și alte informații de interes pentru membrii și simpatizanții noștri.