• 20/07/2024 4:54 pm

PARTIDUL SOCIALIST ROMÂN

Membru al ALIANȚEI POLITICE ROMÂNIA SOCIALISTĂ

Partidul Alternativa Socialistă protestează împotriva implicării președintelui în campania electorală

Bypas-admin

apr. 27, 2014
Partidul Alternativa Socialistă
Partidul Alternativa Socialistă

Partidul Alternativa Socialistă a luat act cu mare îngrijorare de așa zisa preocupare a președintelui Traian Băsescu cu privire la conținutul dezbaterilor ce vor avea loc pe parcursul actualei campanii electorale.

Protestăm cu hotărâre impotriva acestei noi acțiuni anticonstituționale a acestui cetățean care, ca de altfel în toate aparițiile sale publice, intervine brutal și vădit partinic în evoluția vieții politice românești. Cu toate indicațiile banale pe care le-a transmis, este evident faptul că apariția sa în prima zi a campaniei a avut ca unic scop dirijarea electoratului spre votarea candidaților ce vor face parte din grupul Partidului Popular European (adică a celor care reprezintă foștii și actualii PDL-iști).

Demnă de remarcat, într-un sens negativ, este și „prețioasa indicație” potrivit căreia, europarlamentarii ar trebui să militeze, în primul rând, pentru „reindustrializarea Europei”, ceea ce înseamnă că președintele nostru este total rupt de realitate. Îi reamintim că partidul domniei-sale, adică Partidul Popular European, este direct vinovat de dezindustrializarea Europei (și implicit și a României) prin politicile servile față de marile corporații transnaționale pe care le-au adoptat în ultimii 10 ani și care au dus la închiderea cu ușurință a numeroase unități de producție din Europa și mutarea acestora în special în Asia de Sud-Est.

Cu atât mai revoltătoare este și „promisiunea” pe care a făcut-o, aceea de a utiliza în continuare tribuna de la Cotroceni pentru a explica românilor ce trebuie să voteze. Insolența de a le cere votanților să voteze cum vrea el este extrem de gravă, complet anticonstituțională, și, sfidând voința electoratului român, demonstrează teama acestui impostor de a-și pierde sprijinul celor care au hotărât rămânerea lui în fruntea țării.

În aceste condiții cerem autosesizarea instituțiilor în drept și, mai ales, Parlamentului României, să reacționeze urgent pentru oprirea acestei încălcări grave a prevederilor constituționale cu referire la prerogativele președintelui țării și să asigure condiții corecte de desfășurare a campaniei electorale pentru toți euro-candidații.

Biroul Executiv Central
26 aprilie 2014Adresa de email nu va fi divulgată nimănui, niciodată. O vom folosi numai pentru a vă transmite comunicate oficiale ale partidului și alte informații de interes pentru membrii și simpatizanții noștri.