• 17/06/2024 2:54 pm

PARTIDUL SOCIALIST ROMÂN

Membru al ALIANȚEI POLITICE ROMÂNIA SOCIALISTĂ

Partidul Alternativa Socialistă salută victoria Syriza!

Bypas-admin

ian. 26, 2015

Partidul Alternativa Socialistă (PAS) salută victoria Syriza – colegii noștri din cadrul Partidului Stânga Europeană (PSE) – în alegerile generale din Grecia care au avut loc pe data de 25 ianuarie.

Suntem convinși că victoria formațiunii conduse de Alexis Tsipras va însemna atât pentru Grecia, cât și pentru Europa, un nou început, care să se traducă prin: despărțirea de politica nefastă a austerității, renunțarea la culpabilizarea claselor vulnerabile, renunțarea la politicile de slăbire și chiar distrugere a statului social, ieșirea guvernelor naționale de sub dictatura piețelor financiare și a marelui capital.

Victoria Syriza este și o victorie a democrației. Vom denunța orice încercare de a minimiza sau, mai grav, de a nesocoti voința poporului grec. Europa se află în acest moment la o răscruce și este pusă în fața unei alegeri decisive: ori se va îndrepta acolo unde o împinge stânga progresistă reprezentată de partidele grupate în PSE, și anume spre recăpătarea și afirmarea fermă a valorilor sociale, morale, politice și economice care au făcut din Europa continentul cel mai prosper din lume, ori va cădea pradă diverselor curente reacționare de dreapta, extremist-naționaliste, care au început deja să-și arate colții în Franța, Olanda, Suedia etc. În acest moment nu există cale de mijloc.

Biroul Executiv Central al PAS
26 ianuarie 2015Adresa de email nu va fi divulgată nimănui, niciodată. O vom folosi numai pentru a vă transmite comunicate oficiale ale partidului și alte informații de interes pentru membrii și simpatizanții noștri.