• 20/07/2024 3:23 pm

PARTIDUL SOCIALIST ROMÂN

Membru al ALIANȚEI POLITICE ROMÂNIA SOCIALISTĂ

Primarii incompatibili trebuie să-și asume consecințele nerespectării legii

Bypas-admin

aug. 13, 2013

Comunicate de presă

Partidul Alianța Socialistă consideră că epoca postdecenbristă va atinge o nouă culme a ridicolului politic dacă preconizata manifestație a celor 1200 de primari declarați incompatibili de ANI va deveni realitate.

În opinia reprezentanților PAS legea trebuie respectată de toți cetățenii României, inclusiv de către cei aleși în diverse funcții publice. Aceștia trebuiau să analizeze și să ia act de prevederile legii 176/2010 înainte de a intra în campanie electorală. Acum este prea târziu să mai protesteze în privința incompatibilității și trebuie să-și asume singura consecință posibilă – demisia.

Primarii, într-un procent de peste 90%, sunt reprezentanții partidelor care au fost și sunt la putere. Ei ar fi trebuit să fie mai atenți la activitatea parlamentară a colegilor lor de partid – măcar la cea care are legătură cu activitatea și interesele lor, ca să nu mai vorbim de reprezentarea intereselor comunităților și ale alegătorilor.

Primarii cu probleme, în frunte cu cel mai vocal susținător al lor, dl. Liviu Dragnea, vicepremier al guvernului, aveau tot dreptul să organizeze o astfel de manifestare înainte de a fi adoptată legea. Atunci era legitimă. Acum pasivitatea și dezinteresul pe care l-au manifestat primarii față de lipsa de activitate și iresponsabilitatea pe care au dovedit-o cea mai parte dintre parlamentari (colegii lor de partid) în activitatea legislativă, se răzbună.

Este știut că legislația ambiguă în exprimare și extrem de stufoasă și de schimbătoare, generatoare de corupție și de criză economică și socială, a fost adoptată de Parlamentul României din dorința de a satisface interesele structurilor politice aflate la putere. Pentru prima dată însă, un astfel de act normativ are efect de bumerang.

Un eventual demers al majorității USL de schimbare a legii din mers ar fi unul de maximă iresponsabilitate, și de lipsă totală de respect față de români.

Pentru a fi blocată orice tentativă de modificare a legii Partidul Alianța Socialistă îi cere premierului Victor Ponta demiterea d-lui Liviu Dragnea, vicepremier al guvernului, având în vedere că susținerea celor care intră în conflict cu legea îl face incompatibil cu exercitarea unei demnități publice. De asemenea, premierul nu trebuie să se ferească de organizarea de alegeri anticipate în localitățile probleme.

Biroul Executiv Central al Partidului Alianța Socialistă
13 august 2013Adresa de email nu va fi divulgată nimănui, niciodată. O vom folosi numai pentru a vă transmite comunicate oficiale ale partidului și alte informații de interes pentru membrii și simpatizanții noștri.