• 13/07/2024 12:32 am

PARTIDUL SOCIALIST ROMÂN

Membru al ALIANȚEI POLITICE ROMÂNIA SOCIALISTĂ

Restructurarea creditelor – încă o mare păcăleală a dreptei politice

Bypas-admin

feb. 4, 2014
Partidul Alternativa Socialistă
Partidul Alternativa Socialistă

București, 4 februarie 2014 / Pentru difuzare imediată

Pretinsul guvern de „stânga” – guvernul Ponta – a anunțat recent că a negociat cu FMI o reducere în următorii 2 ani a ratelor pentru românii care au venituri mai mici decât venitul mediu pe economie.

Partidul Alternativa Socialistă atrage atenția că măsura anunțată de guvern nu este altceva decât încă un ajutor mascat pe care guvernul României îl acordă băncilor. În mod normal, dacă ar fi în slujba populației, guvernul României ar trebui să militeze pentru adoptarea legii falimentului personal, ceea ce ar permite datornicilor cu salarii mici să scape în mod decent și demn de problema creditelor pe care nu le mai pot rambursa.

Se știe că rata creditelor neperformante din sistemul bancar românesc a depășit cu mult cifra de 20%. Acest lucru reprezintă o confirmare convingătoare a ceea ce Partidul Alternativa Socialistă susține de ani de zile: nu forma de proprietate este vinovată de lipsa performanței economice, ci lipsa de performanță managerială. Cum sistemul bancar românesc este în totalitate privatizat, este greu să mai acuzăm și acum „statul” de lipsa sa de performanță. Partidul Alternativa Socialistă cere guvernului României și Băncii Naționale să nu mai inventeze fel de fel de subterfugii prin care să alimenteze sistemul bancar privatizat din România cu banii strânși de la populația tot mai săracă și să nu mai lase băncile să fugă de responsabilitatea acțiunilor lor din anii premergători crizei.

De asemenea, Partidul Alternativa Socialistă atrage atenția populației că măsura adoptată de guvernul Ponta nu este deloc o măsură de „stânga”, ci o simplă minciună populistă, menită să ademenească o anumită parte a electoratului în perspectiva alegerilor europarlamentare și prezidențiale din acest an și a alegerilor din 2016. Partidul Alternativa Socialistă face un apel la populație să nu se lase amăgită de aceste măsuri populiste și să înțeleagă că un adevărat guvern de stânga trebuie să acționeze în interesul cetățenilor, nu în favoarea băncilor și a marelui capital care a devenit tot mai lacom, agresiv și corupător.

Biroul Executiv Central
4 februarie 2014Adresa de email nu va fi divulgată nimănui, niciodată. O vom folosi numai pentru a vă transmite comunicate oficiale ale partidului și alte informații de interes pentru membrii și simpatizanții noștri.