• 17/06/2024 1:54 pm

PARTIDUL SOCIALIST ROMÂN

Membru al ALIANȚEI POLITICE ROMÂNIA SOCIALISTĂ

Excelenței Sale, RAÚL CASTRO RUZ

Bypas-admin

nov. 27, 2016

Excelenței Sale, RAÚL CASTRO RUZ

Președinte al Republicii CUBA

Prim-secretar al Comitetului Central al Partidului Comunist Cubanez

 

          caxjbdjxeaahg5tVestea încetării din viață a Comandantului și Liderului Revoluției Cubaneze, FIDEL ALEJANDRO CASTRO RUZ, a îndurerat profund membrii și simpatizanții Partidului Socialist Român pentru care acesta rămâne unul dintre cei mai importanți comuniști ai lumii.

          În memoria noastră, imaginea Sa va exprima, pentru totdeauna, curajul, forța și sacrificiul de sine pentru salvarea cubanezilor din brațele lacome ale capitalismului, cu deosebire ale capitalismului american; inteligența și consecvența cu care un conducător și-a mobilizat poporul și a reușit să-l păstreze alături în momente de mare suferință create de reacțiunea externă, de criminalul embargou american.

          Partidul Socialist  Român apreciază nu numai calitățile lui FIDEL CASTRO de mare revoluționar și salvator al poporului său ci, în egală măsură, spiritul său internaționalist, onestitatea cu care a dezvoltat relațiile internaționale ale țării sale și sprijinul acordat altor mișcări de eliberare sau de consolidare a unor societăți mai drepte și mai umane. Istoria adevărată a României îl va așeza pe Fidel Castro în galeria celor mai buni prieteni, iar poporul frate cubanez va rămâne permanent în inima românilor adevărați.

          Pentru socialiștii și comuniștii din țara noastră, FIDEL CASTRO reprezintă deopotrivă modelul revoluționarului învingător și suportul moral în dificila luptă pentru salvarea românilor din iadul capitalist.

          Suntem convinși că drumul deschis de marele dispărut va fi continuat și Republica Cuba va rămâne pentru toate statele lumii un exemplu de dezvoltare independentă, în interesul general și pentru prosperitatea fiecărui locuitor al său.

          În aceste momente grele exprimăm sincerele noastre condoleanțe și sentimente de puternică solidaritate, de prietenie și profund respect poporului cubanez și Partidului Comunist Cubanez.

Președinte,

Dr. ec. Constantin ROTARU

 

București, 26 noiembrie 2016Adresa de email nu va fi divulgată nimănui, niciodată. O vom folosi numai pentru a vă transmite comunicate oficiale ale partidului și alte informații de interes pentru membrii și simpatizanții noștri.