• 20/07/2024 4:30 pm

PARTIDUL SOCIALIST ROMÂN

Membru al ALIANȚEI POLITICE ROMÂNIA SOCIALISTĂ

Unde a fost justiţia din România în perioada capitalistă?

Bypas-admin

mart. 26, 2016
Partidul Socialist Român

Partidul Socialist Român observă cum, în ultimii doi-trei ani, DNA-ul și Parchetul General sunt foarte active și dacă nu în fiecare zi, cu siguranță, în fiecare săptămână suntem asaltați cu știri despre descinderile pe care le fac procurorii în principalele instituții ale statului și despre reținerile unora dintre cei care conduc destinele acestui popor, a infractorilor care conduc și au condus România capitalistă. Cu toate că dosarele marilor infractori sunt făcute pentru infracțiuni minore, credem, totuși că este demn de apreciat că autoritățile au început să-și facă datoria, în sfârșit, chiar dacă e foarte târziu!

Totuși, Partidul Socialist Român se întreabă și-i întreabă pe toți procurorii români: Unde au fost până acum? Cum au aflat de toate infracțiunile numai în ultimii ani? Unde au fost în primii 20 de ani care au trecut după Lovitura de Stat din 1989? Unde au fost atunci când toată economia României a fost devalizată, atunci când la conducerea marilor întreprinderi în care lucrau mii și zeci de mii de români au fost numiți o serie întreagă de impostori și infractori care, în ochii tuturor, au furat, au înstrăinat și au distrus tot ce a fost în proprietatea statului, în proprietatea fiecărui român. Cumva, mărirea salariilor la procurori, tocmai atunci când nu făceau nimic, a fost făcută pentru a le cumpăra tăcerea și lipsa de activitate? Explicabil, salariul unui procuror a ajuns să fie egal cu totalul salariilor primite de 20-30 de muritori de rând!

Întrebarea pe care trebuie să ne-o punem și să le-o punem procurorilor este: Cum se numește fapta lor în Codul Penal? Este, cumva, vorba de complicitate cu infractorul? Iar asta, în contextul în care „infractorul” este reprezentat de partidele care au guvernat România după 1989: PSD, PNL, PDL (PMP), PNŢCD, PC, UNPR şi UDMR! Altfel spus, Partidul Socialist Român consideră că cea mai mare parte dintre procurori, în frunte cu toți cei care au avut funcții de conducere în toate parchetele, se fac vinovați de complicitate cu infractorul. Dacă ei și-ar fi făcut datoria, miile de întreprinderi care existau în România ar fi fost și astăzi în plină activitate, milioanele de români care au migrat prin țări străine ar fi avut azi un loc de muncă în țara lor și, foarte important, n-am mai fi ajuns să fim conduși numai de impostori și infractori care se cred stăpânii poporului!

Partidul Socialist Român cere conducerilor Parchetului General și DNA să-și ceara iertare în fața poporului pentru faptele condamnabile ale procurorilor și ale acestor instituții și să își ia angajamentul că, din acest moment, toată activitatea lor va fi făcută numai în spiritul legii și vor ieși definitiv de sub tutela partidelor care sunt, vremelnic, la putere.

Biroul Executiv Central al PSR
București, 25 martie 2016Adresa de email nu va fi divulgată nimănui, niciodată. O vom folosi numai pentru a vă transmite comunicate oficiale ale partidului și alte informații de interes pentru membrii și simpatizanții noștri.