Arhiva categoriei: PSR Jud. Călărași

Bine ați venit pe pagina oficială a organizației jud. Călărași a Partidului Socialist Român, www.calarasi.pasro.ro ! Ușile noastre sunt deschise cu drag tuturor simpatizanților și tuturor celor care cred într-un partid de stânga autentic!

Din campanie: Vizita candidatului Alternativei Socialiste la Călărași (13 octombrie)

La PAS prin centrul municipiului Călărași.
La PAS prin centrul municipiului Călărași.

Candidatul Partidului Alternativa Socialistă, dr. ec. Constantin Rotaru, a efectuat luni, 13 octombrie, o vizită în județul Călărași la invitația organizației locale a PAS. În cadrul acestei vizite candidatul PAS a avut prilejul de a-și expune platforma-program atât în mass-media locală, cât și în cadrul unor întâlniri cu membrii organizației PAS și cu alți cetățeni.

Astfel, candidatul nostru a acordat interviuri în direct atât pe Radio Voces Campi cât și pe Arena FM. A avut loc, de asemenea, și o conferință de presă. Sub sloganul: „O Românie pentru toți românii!” Constantin Rotaru a subliniat ideea de bază a campaniei sale, și anume că singurul program credibil al oricărui candidat nu poate fi decât Constituția României, care conține în sine toate drepturile cetățenilor și toate obligațiile autorităților publice față de aceștia. Obiectivul principal al candidatului la președinție este asigurarea unei vieți „demne” – exact așa cum se cere în Constituția României – pentru fiecare român, prin aceasta înțelegându-se un loc de muncă stabil, o locuință, și acces la servicii de sănătate și educație gratuite și de calitate.

La întrebările ziariștilor privind sursele de finanțare ale unor deziderate așa de generoase, Constantin Rotaru a subliniat:

„Ni se spune permanent că nu sunt bani, dar nu e adevărat. Numai în ultimele 30 de zile au izbucnit pe scena publică două scandaluri imense, scandalul Microsoft și scandalul Lukoil. Dacă socotim numai prejudiciile scoase la iveală de anchetele DNA în aceste două scandaluri ne dăm seama că e vorba de sute de milioane de euro. Pe de o parte, acei bani pot fi recuperați. Este de datoria instituțiilor abilitate ale statului să-i recupereze. Pe de altă parte, trebuie să remarcăm că e nepermis ca instituțiile statului să acționeze abia când fraudele au ajuns să se măsoare în zeci, sute de milioane de euro. Asemenea lucruri sunt la ordinea zilei în România și dacă instituțiile, de acum încolo, își vor face datoria cum trebuie, nu după ani și ani de zile, atunci vor fi bani pentru ca Guvernul să poată respecta cerințele Constituției, atunci când Președintele le va atrage atenția că nu respectă Constituția.”

Discutând cu populația.
În piața agro-alimentară.

Însoțit apoi de președintele organizației locale, Leonida Jecu, și de alți membri călărășeni ai PAS, Constantin Rotaru a vizitat câteva obiective de interes din orașul Călărași, printre care și cea mai mare piață agro-alimentară. Acolo a stat de vorbă cu cetățenii și cu țăranii, care i s-au plâns de condițiile grele de trai și de faptul că subvențiile pentru agricultură sunt insuficiente. Candidatul PAS a promis că în eventualitatea în care va fi ales președinte va face tot ce îi va sta în putință pentru a pune presiune pe Guvern și pe autoritățile europene în vederea urgentării adoptării măsurilor necesare pentru rezolvarea decalajelor dintre ruralul românesc și cel european. Constantin Rotaru a precizat că este în mod particular îngrijorat de soarta copiilor de la țară care, spre deosebire de generațiile din urmă cu doar 30-40 de ani, acum nu mai au posibilitatea nici măcar să termine o școală, abandonul școlar și analfabetismul făcând ravagii în satul românesc contemporan. „O Românie pentru toți românii va fi una care nu își mai abandonează copiii, nu își mai bate joc de țăranii ei, nu își mai trimite tinerii la muncă peste graniță. Momentan România aparține cu adevărat doar unei pături restrânse de privilegiați care își bat joc de munca populației. Trebuie să facem în așa fel încât să o recăpătăm.” – a subliniat dumnealui.

Organizația județeană Călărași va cere la BEC renumărarea voturilor nule

Rezultatul obținut de Partidul Alternativa Socialistă (PAS), organizația județului Călărași, așa cum a fost el comunicat de Biroul Electoral Județean Călărași, este de natură să ne nemulțumească profund știind cât efort s-a depus în campania electorală. Organizația locală a PAS a dus o campanie activă, reușind ca din resursele foarte  limitate pe care le-a avut la dispoziție să asigure totuși suficiente manifestări cu specific electoral: afișaj electoral, acțiuni de împărțire de fluturași, spoturi radio difuzate constant, apariții în mass-media locală șamd.

Este inexplicabil, astfel, scorul foarte slab obținut de organizația noastră (0,20%), care este același cu scorul obținut de PAS în județe precum Maramureș sau Tulcea, unde partidul nu are nici un fel de organizație și unde nu a existat nici un fel de campanie electorală, fiind normal ca oamenii să nu știe de existența PAS. Chiar și în municipiul Călărași numărul voturilor este incredibil de mic (81), în condițiile în care numai în ultima duminică de dinaintea alegerilor, 18 mai, organizația noastră a împărțit peste 1000 de fluturași pe stradă, oamenii primind cu un interes evident oferta electorală PAS și având cunoștință de existența noastră din săptămânile precedente.

În aceste condiții organizația județeană a PAS va depune contestație la BEC și va cere renumărarea voturilor anulate, în prezența reprezentanților PAS.

Totodată, având în vedere că, în opinia autorităților, numărul votanților noștri la nivel județean a fost de numai 178, credem că e relativ ușor să ne cunoaștem între noi. Facem apel astfel la toți călărășenii care au votat PAS duminică, 25 mai, să ne comunice numele complet și localitatea de proveniență pe adresa de email pas.calarasi@yahoo.com.

Cu mulțumiri anticipate,

Președinte org. județeană PAS,
Leonida Jecu

Poziția PAS Călărași privind problema reunificării cu Republica Moldova

Partidul Alternativa Socialistă – jud. Călărași atrage atenția tuturor celorlalte partide locale că tema reunificării cu Republica Moldova nu poate fi subiect de campanie electorală.

Realitatea ne spune că Republica Moldova este un stat suveran, recunoscut de instanțele internaționale. Sondajele de opinie efectuate la Chișinău arată că sentimentul unionist în rândul populației de peste Prut este departe de a se bucura de o majoritate covârșitoare. Pornind de la această realitate putem afirma că în acest moment orice politizare a subiectului unirii reprezintă, pur și simplu, o diversiune.

Considerăm că politica României trebuie să se limiteze momentan strict la apropierea de ordin cultural, la denunțarea extremismelor de tipul „limbii moldovenești”, la păstrarea unei conștiințe vii a românității și a latinității majoritare de peste Prut, la întărirea legăturilor economice și comerciale cu un stat vecin și prieten și la consilierea autorităților de la Chișinău în vederea dezvoltării unor relații interetnice armonioase, neconflictuale.

Partidele politice ar trebui mai degrabă să impună ca teme de discuție ale viitoarelor campanii electorale problemele cu adevărat arzătoare ale României: cum să reindustrializăm această țară, cum să recăpătăm locurile de muncă pierdute în ultimul sfert de secol, cum să facem să revină acasă populația victimă a migrației economice (peste 4 milioane de cetățeni români) și cum să creștem nivelul de trai la un nivel cât de cât adecvat realităților europene. PAS Călărași atenționează populația că sentimentele frumoase nu țin de foame și că politicienii sunt datori să pună la punct politici de creștere economică reală.

BEC județean PAS Călărași
preș. Leonida Jecu

PAS Călărași dezavuează atitudinea unor parlamentari locali la votul pentru legea privind Avocatul Poporului

Pe 11 martie în Camera Deputaților s-a votat Proiectul Legislativ 14/2014 pentru modificarea legii 35/1997 privind organizarea și funcționarea instituției Avocatului Poporului.

În esență, proiectul propunea un lucru foarte bun, și anume consfințirea dreptului partidelor aflate în opoziție de a numi Avocatul Poporului. La ora actuală, conform legii, deși orice grup parlamentar are dreptul teoretic de a nominaliza un candidat pentru ocuparea funcției, realitatea e că Avocatul Poporului este numit doar de către majoritatea aflată la putere. Acest lucru înseamnă că instituția, care ar trebui să reprezinte una dintre pavezele democrației, este, de fapt, o simplă unealtă docilă în mâna guvernanților. Un Avocat al Poporului docil nu va pune niciodată probleme guvernului, care va putea emite liniștit ordonanțe de urgență neconstituționale cum, de altfel, se și întâmplă în realitate.

Din păcate, o parte dintre aleșii județului nostru:

– dl. Daniel Florea (deputat PSD)
– dl. Steriu Valeriu (deputat PSD)
– dl. Motreanu Dan (deputat PNL)
– dl. Niculae Aurel (deputat PNL)
– d-na Surdu Raluca (deputat PNL)

au ales să-și mânjească reputația și conștiințele, votând respingerea acestei propuneri legislative care ar fi însemnat un pas înainte pentru democratizarea și normalizarea vieții politice românești. În acest fel dânșii dovedesc cetățenilor care i-au ales că singura autoritate de care ascultă și căreia i se supun orbește este coteria politică din care fac parte pentru moment.

Partidul Alternativa Socialistă, filiala Călărași, îi asigură pe locuitorii județului nostru că de acum înainte va monitoriza cu atenția cuvenită activitatea tuturor factorilor de decizie locali, în așa fel încât călărășenii să știe, după cum se spune, „pe ce dau banii”.

Biroul Executiv Județean Călărași,
Partidul Alternativa Socialistă

preș. Leonida Jecu

13 martie 2014

Filiala județeană a Partidului Alternativa Socialistă denunță politizarea excesivă a învățământului

Mass-media călărășeană a adus la cunoștința publicului local rezultatele recente ale simulărilor susținerii examenului de Evaluare Națională. Acestea, așa cum s-a comentat și în presă, sunt dezastruoase, mai ales la matematică, unde nu mai puțin de cinci din șase elevi nu au fost capabili să ia notă de trecere.

Vrem să atragem atenția tuturor celor interesați că rezultatul acesta vine după o perioadă îndelungată de rezultate slabe ale învățământului călărășean. În ultimii ani mai puțin de jumătate dintre absolvenții de liceu din Călărași au reușit să obțină diploma de bacalaureat. În 2013, la examenul propriu-zis de Evaluare Națională, mai mult de o treime dintre elevii de clasa a opta nu au reușit să obțină nota 5 și peste jumătate au obținut sub 6. Statisticile publice arată că județul nostru este al doilea pe țară și la rata de abandon școlar.

Cu un sistem școlar care nu le asigură o minimă pregătire, copii județului nostru sunt condamnați să fie săracii de mâine ai Europei. Viitorul este „roz” numai pentru copiii ai căror părinți au banii și resursele materiale necesare pentru a le asigura meditații particulare.

Partidul Alternativa Socialistă consideră că vinovată de această realitate tristă a județului nostru este politizarea excesivă a instituțiilor de profil, în special Inspectoratul Școlar județean, politizare ce barează orice cale de ascensiune profesională pentru cadrele didactice competente și neafiliate politic, și cere de urgență organizațiilor locale PNL, PDL și PSD, vinovate în cea mai mare măsură de împărțirea ca la tarabă a funcțiilor publice, să înceteze târguiala și să aibă în vedere mai presus de orice viitorul copiilor.

Biroul Executiv Județean Călărași,
Partidul Alternativa Socialistă

preș. Leonida Jecu

7 martie 2014