• 20/07/2024 4:27 pm

PARTIDUL SOCIALIST ROMÂN

Membru al ALIANȚEI POLITICE ROMÂNIA SOCIALISTĂ

Apelul PAS către celelalte partide extraparlamentare care participă în alegerile europene

Bypas-admin

mai 11, 2014
Partidul Socialist Român

Având în vedere algoritmul de completare a locurilor de observator în secțiile de votare și în birourile electorale județene, Partidul Alternativa Socialistă (PAS) le adresează celorlate partide extraparlamentare următorul apel:

În atenția conducerilor Partidului Verde, Partidului Ecologist, Partidului Noua Republică, Alianței Naționale a Agricultorilor, Partidului Dreptății Sociale, Partidului Național-Țărănesc – Creștin și Democrat, Partidului Forța Civică, Partidului Poporului – Dan Diaconescu

Stimați colegi,

Pe data de 25 mai, conform prevederilor discriminatorii, antidemocratice și anticonstituționale ale legii electorale, numai unul dintre partidele noastre va avea reprezentant în birourile secțiilor de votare dintr-un județ. De aceea considerăm că se impune să ne organizăm în așa fel încât să nu se ajungă în situația ca și acest loc să rămână neocupat în anumite secții.

În același timp, având în vedere că aceste alegeri europarlamentare au stat încă de la început sub semnul unei tentative de fraudă de proporții orchestrată de cartelul „veșnicelor” partide parlamentare, care au încercat să ne elimine în bloc din competiția electorală sub diverse pretexte demontate de justiție, Partidul Alternativa Socialistă vă propune încheierea unui pact de supraveghere electorală care să aibă la bază următoarele principii:

– fiecare reprezentant în secțiile de votare și în birourile electorale din partea partidelor noastre va trebui să aibă în vedere și supravegherea numărării corecte a voturilor acordate celorlalte partide semnatare ale pactului;
– pe parcursul numărătorii voturilor ne vom informa reciproc, în timp util, asupra datelor pe care le culegem din teritoriu;
– acolo unde reprezentanții fiecăruia dintre noi au suspiciuni cu privire la corectitudinea numărării voturilor pentru un alt partid semnatar al pactului, suspiciunea trebuie comunicată imediat reprezentantului desemnat al partidului respectiv.

Avem, din acest moment, mai puțin de o săptămână la dispoziție pentru punerea la punct a unui mecanism simplu care să împiedice frauda electorală. Depinde numai de noi să reușim să-l facem în timp util. Vă invităm așadar să evaluați propunerea noastră și, în cazul în care sunteți de acord cu ea, să ne contactați la contact@pasro.ro, tel. 021 2522 886 sau fax 0212 522 887 în vederea stabilirii unei întâlniri concrete care să pună la punct amănuntele comune ale acestui pact (pe care îl considerăm absolut necesar în actuala conjunctură politică), într-o primă fază la nivel organizatoric și după aceea ca și acțiune concretă de supraveghere electorală.

Totodată, vă informăm că Partidul Alternativa Socialistă a început demersurile pentru a obține excepția de neconstituționalitate a articolelor referitoare la formarea birourilor electorale și la repartizarea timpilor de antenă.

Având în vedere principiul conform căruia: unde-s doi puterea crește, vă invităm să vă alăturați demersului nostru. Avem nevoie de obținerea acestor excepții, nu pentru acum, ci pentru viitoarele alegeri locale, parlamentare și europarlamentare.

Cu deosebită considerație,

Președintele Partidului Alternativa Socialistă,
Dr. ec. Constantin ROTARU

București, 11 mai 2014Adresa de email nu va fi divulgată nimănui, niciodată. O vom folosi numai pentru a vă transmite comunicate oficiale ale partidului și alte informații de interes pentru membrii și simpatizanții noștri.