• 20/07/2024 3:55 pm

PARTIDUL SOCIALIST ROMÂN

Membru al ALIANȚEI POLITICE ROMÂNIA SOCIALISTĂ

Guvernul Syriza – speranță pentru Europa!

Bypas-admin

ian. 27, 2015

Partidul Alternativa Socialistă își reafirmă admirația față de formațiunea politică Syriza și față de artizanul și conducătorul ei Alexis Tsipras, câștigătorii de necontestat ai alegerilor parlamentare din Grecia, cei care au arătat întregii lumi că umilițințele și chinurile la care este supus un popor de către exponenții capitalismului neoliberal pot fi curmate, în mod democratic.

Ca membru fondator al Partidului Stânga Europeană, partidul nostru cunoaște încă de la începuturi, eforturile, dificultățile și succesele camarazilor greci pentru afirmarea stângii autentice în lupta poporului grec cu Troica financiară și susținătorii ei, de fapt politicienii greci de dreapta, trădătorii intereselor marii majorități a electoratului. Am prezentat cu consecvență și prietenie rezultatele de etapă ale stângii radicale și puternica personalitate a lui Alexis Tsipras, am susținut candidatura lui Alexis Tsipras la președinția Comisiei Europene pe parcursul campaniei electorale pentru Parlamentul European și am condamnat toate atacurile concertate ale dușmanilor săi, din țară sau de aiurea.

Cunoscut ca unul dintre cei mai duri critici ai Troicii UE – BCE – FMI și al canceralui Angela Merkel, Alexis Tsipras, declarat favorit împreună cu partidul său, în toate sondajele ultimei campanii electorale din Grecia, a trebuit să suporte cele mai abjecte și perfide atacuri din partea reprezentanților politici ai marii finanțe mondială, ale cărei spaime au creat reacții extrem de agresive și manipulatoare. Iată însă că poporul grec a înțeles primul, în această parte de lume, că pentru capitalism – democrația, solidaritatea și cooperarea – sunt numai vorbe mari și că trebuie să aducă la conducerea țării un partid al adevăratei stângi, care să-i respecte și promoveze interesele.

Felicităm poporul grec pentru forța și curajul de a-și prelua țara de la așa zișii „creditori binefăcători” și de a alege un partid de stânga, ca variantă la politica falimentară a unui partid de dreapta care a condamnat majoritatea populației la șomaj, sărăcie și disperare, pentru a fi pe placul cotropitorilor.

Suntem convinși că victoria stângii radicale și formarea unui guvern de stânga în Grecia vor însemna nu numai un succes major al poporului grec ci și o nouă speranță pentru alte popoare umilite și chinuite de ordinele jandarmilor internaționali, o confirmare a șansei că prin solidaritate și putere se poate câștiga, că numai o mișcare de stânga autentică poate reda demnitatea și prosperitatea unui popor.

Biroul Executiv al Partidului Alternativa Socialistă
27 ianuarie 2014Adresa de email nu va fi divulgată nimănui, niciodată. O vom folosi numai pentru a vă transmite comunicate oficiale ale partidului și alte informații de interes pentru membrii și simpatizanții noștri.