• 20/07/2024 3:26 pm

PARTIDUL SOCIALIST ROMÂN

Membru al ALIANȚEI POLITICE ROMÂNIA SOCIALISTĂ

POZITIA PARTIDULUI ALIANTA SOCIALISTA PRIVIND DEMITEREA LUI TRAIAN BASESCU

Bypas-admin

iul. 25, 2012

Partidul Alianţa Socialistă consideră că suspendarea lui Traian Băsescu este rezultatul comportamentului conflictual, huliganic şi jignitor la adresa poporului român pe care l-a avut însuşi preşedintele. Desigur, noi apreciem că întreaga clasă politică aflată la putere după 1989, în România, se face vinovată de regresul extraordinar al ţării noastre în toate domeniile: economic, financiar, educativ, social. Dacă am trăi într-adevăr în democraţie, responsabilii de această situaţie, cu toţii, ar trebui judecati pentru jaful practicat în complicitate cu gangsterii mondiali, asupra avuţiei naţionale. Traian Băsescu, factorul nr. 1 în elaborarea aşa-zisului rechizitoriu al comunismului, un document mincinos şi plin de ură la adresa poporului român, este cel care a săvârşit, în timpul celor două mandate, mult prea multe fapte antidemocratice, anticonstituţionale şi antinaţionale.

Pe de altă parte, considerăm că recentele evenimente reflectă eşecul restauraţiei capitaliste în România si chiar eşecul capitalismului în general, faptul că el nu mai răspunde corect provocărilor lumii contemporane, ceea ce, credem noi, înseamnă că misiunea istorică a capitalismului a ajuns la capăt. În altă ordine de idei, noi suspectăm că aici nu este vorba doar de o răfuială internă, ci de o înfruntare a mai multor interese străine. România a devenit o colonie, exploatată de UE şi SUA. Nu cunoaştem cu exactitate cine se înfruntă aici (ca şi în Grecia), imperialismul german cu cel american, alte forţe şi servicii, dar în mod evident există interese externe puternice care alimentează conflictul. De aceea, noi apreciem că, indiferent de schimbare, România va rămâne în continuare o colonie a UE şi SUA, fără nici o perspectivă de progres social şi economic atâta vreme cât nu se pune în discuţie însăşi schimbarea sistemului.

Membrii şi simpatizanţii Partidului Alianţa Socialistă, chiar dacă sunt conştienţi că şi Uniunea Social Liberală este tot o putere subordonată organismelor financiare internaţionale, că şi ea va continua politica de secătuire a resurselor naturale şi financiare ale ţării, vor participa la referendum şi vor vota pentru destituirea lui Băsescu.

România are nevoie de altfel de politici, cu adevărat democrate, politici făcute în interesul fiecărui român şi al României în întregul ei.

Partidul Alianţa Socialistă nu exclude nici varianta unui aranjament de culise prin care USL, preluând prematur deconturile regimului Băsescu, l-a salvat pe acesta de la prăbuşirea definitivă, împreună cu PDL, oligarhia din jurul său şi acoliţii preşedintelui suspendat. Ajunşi în aşa zisa opoziţie, Băsescu şi PDL încearcă să facă uitate toate dezastrele provocate economiei şi societăţii româneşti din perioada cât s-au aflat la putere.. Totodată, în spatele mizerabilului spectacol ce se desfăşoară la faţă de cortină, sunt trecute în umbră obiectivele reale ale scenariului, respectiv deposedarea Statului Român de ultimele sale resurse: hidrocentralele, zăcămintele de gaze de şist, uraniu, wolfram, cupru, cele aurifere ş.a. 

Noi considerăm că prezenţa generalului Wesley Clark în Palatul Victoria este una care trebuie să neliniştească poporul român, deoarece este evident că nu competenţele sale economice l-au adus acolo, ci altele, de interes geo-politic şi militar. În acest context, Partidul Alianţa Socialistă apreciază că România nu trebuie să ajungă să aleagă între imperialismul american, expresia cea mai periculoasă a politicilor oligarhiei financiare mondiale, şi al IV-lea Reich, care în prezent se numeşte Uniunea Europeană, construcţie de inspiraţie hitleristă, condusă de neo-naziştii germani. România trebuie să aibă o politică proprie, orientată spre rezolvarea problemelor economice, financiare şi sociale ale poporului român, cultivând valorile umaniste ale prieteniei şi înţelegerii dintre popoare.

Partidul Alianţa Socialistă constată că aşa-zisul pluripartidism nu este altceva decât un cartel în care diferite grupuri mafiote îşi urmăresc scopurile criminale sub faţada democraţiei. Evoluţiile din ultima perioadă ne demonstrează cu prisosinţă acest lucru.

Conştient de toate aspectele enunţate mai sus, Partidul Alianţa Socialistă consideră necesar ca Traian Băsescu şi acoliţii săi să fie îndepărtaţi de la putere, ca un prim pas în lunga luptă de eliberare naţională şi socială, pe care poporul va trebui să o susţină pentru a supravieţui genocidului la care este supus de la evenimentele din decembrie ’89 şi până în prezent.

Partidul Alianţa Socialistă lansează un apel către toţi membrii şi simpatizanţii săi, către toţi oamenii muncii, către toţi oamenii progresişti să iasă la urne şi să voteze DA, pentru demiterea lui Traian Băsescu.

În fapt, Traian Băsescu se află încă din decembrie ’89 în miezul puterii distrugătoare care a guvernat ţara. Ca înalt funcţionar guvernamental, ca ministru al transporturilor, ca deputat în parlament, primar de Bucureşti şi preşedinte al ţării, Băsescu este, fără îndoială, unul din principalii vinovaţi pentru subminarea economiei naţionale. Traian Băsescu, printre altele, se face vinovat de distrugerea flotei şi de degradarea Căilor Ferate Române.

Traian Băsescu a fost conducătorul delegaţiei care a negociat acordurile înrobitoare cu FMI, din perioada 1996-2000, când ţara a fost îndatorată fără o justificare reală şi s-au antamat vânzările scandaloase de la SIDEX Galaţi şi PETROM precum şi prăbuşirea sistemului bancar românesc.

Prin pierderea flotei şi degradarea CFR s-au pierdut mii de locuri de muncă şi au fost afectate sau aduse în faliment şi industriile conexe: a dispărut Electroputere Craiova, unul din giganţii europeni în construcţia de locomotive electrice, au dispărut sau au fost vândute la fier vechi şantierele navale de la Olteniţa, Giurgiu, Brăila, Drobeta-Turnu Severin, s-a pus lacătul pe fabricile de vagoane de la Alexandria, Arad etc.

Ca primar general la Bucureşti, Traian Băsescu a patronat abuzurile monstruoase din domeniul retrocedărilor imobiliare, scoţând zeci de mii de oameni în stradă pentru a face jocurile mafiei imobiliare. I-a falimentat pe micii negustori în număr de peste 15.000, pentru a favoriza corporatocraţia străină.

Ca preşedinte s-a remarcat prin intrigi şi şantaje puse la cale împotriva guvernului Tăriceanu, sabotându-l în permanenţă şi favorizând astfel excesele UDMR. În acelaşi timp, prin luările sale nesăbuite de cuvânt, Traian Băsescu a semănat zâzanie şi dezbinare în societate, asmuţindu-i pe tineri împotriva bătrânilor, pe angajaţi împotriva pensionarilor, populaţia împotriva medicilor, a profesorilor, a instituţiilor statului. A acaparat procuratura şi serviciile secrete, deturnându-le de la menirea lor constituţională şi transformându-le în instrumentele puterii sale personale şi discreţionare, iar prin presiunile permante asupra justiţiei a adâncit corupţia, şi aşa nepermis de mare, din întregul sistem judiciar.

Ca preşedinte a coordonat direct acordurile cu FMI din ultimii ani, îndatorând ţara pentru câteva generaţii, fără să existe o explicaţie clară către ce s-au îndreptat zecile de miliarde de euro împrumutate.

Traian Băsescu este direct răspunzător pentru tăierea pensiilor, salariilor şi alte drepturi, a trimis în şomaj peste 1.000.000 de salariaţi, a provocat falimentarea a peste 200.000 de firme mici şi mijlocii. Traian Băsescu este direct răspunzător de închiderea multor şcoli şi spitale şi de lichidarea reţelei de asistenţă medicală publică. Sub preşedinţia lui Traian Băsescu a fost, practic, lichidată armata naţională, lăsând ţara fără apărare militară în caz nevoie. A încurajat în schimb războaiele de opresiune, cheltuind sume uriaşe pentru întreţinerea unui corp de mercenari care acţionează pe teritorii străine.

Traian Băsescu a promovat defăimarea României şi a poporului român prin cultivarea unei false elite, grupată în jurul tripletei Liiceanu, Pleşu, Patapievici şi a Institutului Cultural Român care, pe banii ţării, denigrează în permanenţă valorile şi simbolurile naţionale.

Pentru toate acestea, şi pentru multe altele încă, mergeţi la urne şi votaţi DA, pentru demiterea nedemnului preşedinte Băsescu!Adresa de email nu va fi divulgată nimănui, niciodată. O vom folosi numai pentru a vă transmite comunicate oficiale ale partidului și alte informații de interes pentru membrii și simpatizanții noștri.