Comunicat al Partidului Stângii Europene despre alegerile din Germania

Realegerea Angelei Merkel: o veste bună pentru lumea financiară dar rea pentru popoarele Europei

Ieri, cu 42% din voturi, partidul d-nei cancelar Merkel a câștigat detașat alegerile parlamentare din Germania. Totuși, CDU nu se bucură de o majoritate absolută, scenariul unei mari coaliții cu SPD fiind foarte probabil de vreme ce SPD și Verzii resping apriori orice fel de coaliție cu Die Linke, care, cu toate acestea, e în acest moment a treia forță politică a țării. Decizia SPD și a Verzilor nu ține cont de nevoile exprimate de clasele populare din Germania și din Europa.

Angela Merkel a condus cu un pumn de fier, cu complicitatea guvernelor dar și a Troicii, aplicarea politicilor de austeritate în Europa. Cancelarul german s-a folosit de puterea țării sale pentru a proteja interesele marii finanțe și pentru a-i imuniza pe cei responsabili de criză. Tot dânsa a instrumentat campania de dezinformare ideologică împotriva sudului Europei care i-a divizat pe europeni și a dus la ascensiunea extremei drepte. Realegerea sa e o veste bună pentru lumea financiară, dar proastă pentru popoarele Europei.

E nevoie, mai mult decât niciodată, ca germanii și cu toate celelalte popoare europene să se bazeze pe o Stângă solidară, unită și hotărâtă să devină alternativa clară către o schimbare politică profundă. Partidul Stângii Europene salută rezultatul electoral foarte bun al Die Linke (8,6%). Grupul său parlamentar va juca un rol major în Bundestag în privința organizării opoziției și a rezistenței. Celelalte forțe din Stânga Europeană îi vor fi alături în definirea alternativei, atât în țările noastre cât și la nivel european.

Partidul Stângii Europene
23 Septembrie 2013