• 12/07/2024 11:05 pm

PARTIDUL SOCIALIST ROMÂN

Membru al ALIANȚEI POLITICE ROMÂNIA SOCIALISTĂ

Constantin Rotaru (PAS): vânzarea Ramplast-ului este ilegală!

Bypas-admin

nov. 6, 2013
Constantin Rotaru, președintele Partidului Alianța Socialistă
Constantin Rotaru, președintele Partidului Alianța Socialistă
Constantin Rotaru, președintele Partidului Alianța Socialistă

Probabil şi din cauză că nu a fost niciodată la putere, Constantin Rotaru, preşedintele Partidului Alianţa Socialistă (PAS), a rămas unul dintre puţinii politicieni vâlceni verticali şi cu picioarele pe pământ.

Vâlcenii nu sunt de acord ca, la Roşia Montană, exploatarea aurului să se facă cu ciuanuri, dar nimeni nu are curaj să o spună oficial

Zilele trecute, Constantin Rotaru a atacat fără reţinere subiectul “Roşia Montană”, un proiect cu care nimeni de la Vâlcea nu este de acord. Ca şi liderul PAS, pesediştii, pedeliştii, liberalii, peremiştii şi conservatorii din judeţul nostru consideră că acea zonă trebuie exploatată, dar nu brutal, cu consecinţe nefaste asupra mediului pe o perioadă de 4-500 de ani. În schimb, le e teamă să spună acest lucru oficial, pentru că şi-ar deranja şefii de la Bucureşti. “Eu cred că, în condiţiile în care toţi liderii politici, de la Vâlcea, din celelalte judeţe, ar lua atitudine când nu sunt de acord cu greşelile pe care le fac şefii lor de la Bucureşti, ar exista şanse de remediere a acestor erori. Ştiţi cum se spune: dacă îţi spune unul că eşti beat, poate nu-l iei în seamă, dar dacă ţi-o spun 4-5 deja te gândeşti să arunci sticla la coş. În cazul proiectului “Roşia Montană”, atât Ponta cât şi Băsescu folosesc ca argument locurile de muncă care s-ar înfiinţa. Asta este o perdea de fum şi ştiu şi ei acest lucru, dar probabil că li se pare mai simplu să respecte dorinţele grupurilor de interese din afara ţării, care i-au îngenuncheat şi au ajuns să controleze România”, a declarat socialistul.

Politicienii din Vâlcea au fost complici şi la distrugerea Oltchim-ului

Rotaru a adăugat că, din păcate, politicienii din Vâlcea au fost complici şi la distrugerea Oltchim-ului. “Dacă parlamentarii din judeţul nostru (sunt 11) ar fi avut demnitate, dacă ar fi avut un gram de patriotism, s-ar fi luptat pentru combinat şi ar fi bătut cu pumnul în masa guvernului pentru salvarea acestei companii. Dar pentru că sunt fricoşi, slugarnici, ori nu-i interesează pur şi simplu, au adoptat poziţia struţului cu capul în nisip. Ar trebui să se folosească în discuţiile la Bucureşti chiar de aşa-zisele argumente invocate de Ponta şi Băsescu în cazul “Roşia Montană”: locurile de muncă nou înfiinţate, nu 3-4 sute, pe termen de cel mult zece ani, câte s-ar crea prin exploatarea aurului cu cianuri, ci mii de locuri de muncă, pentru că Oltchim-ul are un potenţial de dezvoltare incredibil”, a completat Rotaru.

Inundaţii şi cutremure din cauza modalităţii de exploatare a gazelor de şist

Liderul PAS a făcut câteva referiri şi la calamităţile din zona Galaţi, sugerând că inundaţiile şi cutremurele din acea zonă ar avea legătură cu experimentele făcute tot de nişte companii străine pentru explorarea gazelor de şist. “Cei care au dat aviz (n. red. – ministrul Rovana Plumb) pentru explorare şi exploatare, că se şi exploatează – vă spun eu, ar trebui traşi la răspundere. Eu ştiu de povestea cu gazele de şist de prin 1984. Nu eram în structurile PCR, dar eram informat şi am aflat că avem această bogăţie, însă nu o valorificăm pentru că nu dispunem de o tehnologie care să permită exploatarea acestor resurse fără a risca să distrugem mediul”, a dezvăluit politicianul.

Rotaru: parlamentarii vâlceni gravitează pe lângă probleme

Revenind la Oltchim, el s-a arătat convins că privatizarea combinatului, dacă se va face, va fi urmată de vânzarea acestuia pe bucăţi la fier vechi. “Vâlcenii trebuie să creeze un organism, o structură, şi să facă presiune asupra politicienilor din judeţ (parlamentari, primarul Râmnicului, preşedintele CJV), care, la rândul lor, să le forţeze mâna celor de la Bucureşti să relanseze şi să dezvolte activitatea companiei, nu s-o vândă şi apoi s-o închidă. Problema e că parlamentarii din Vâlcea au un comportament insular. Ei gravitează pe lângă probleme. De aceea, cred că, după modelul “Piaţa Universităţii”, vâlcenii ar trebui să iasă în stradă şi să lupte pentru Oltchim. Nu înţeleg de ce suntem aşa pasivi şi inconştienţi. Odată cu Oltchim-ul, vom muri şi noi, tot judeţul. Oltchim-ul nu trebuie privatizat! Este al românilor, iar Guvernul este doar administratorul lui. Bine, am văzut că administratorii ăştia judiciari puşi de stat la Oltchim n-au nicio apăsare. Îşi iau lunar 50.000 de euro şi – se pare – administrarea pe care o fac este frauduloasă. Aveau mai multe obligaţii: să finalizeze lista creditorilor, n-au finalizat-o; să facă un plan de reorganizare, nu l-a văzut nimeni; să redreseze societatea etc.. Ei au dat afară aproape 2000 de salariaţi, iar acum au de gând să “mărite” Ramplast-ul. Eu cred că e ilegal ce plănuiesc şi mai cred că e absurd ca Ramplast-ul să umple de bani nişte căpuşe, iar el să fie în groapă. Repet, vânzarea Ramplast-ului este ilegală! Pentru cine e pregătit acest tun? Ce fac Parchetul, DNA? Justiţia este vinovată pentru 80 % din relele care se întâmplă în România”, a conchis liderul Partidului Alianţa Socialistă.Adresa de email nu va fi divulgată nimănui, niciodată. O vom folosi numai pentru a vă transmite comunicate oficiale ale partidului și alte informații de interes pentru membrii și simpatizanții noștri.