• 13/07/2024 12:28 am

PARTIDUL SOCIALIST ROMÂN

Membru al ALIANȚEI POLITICE ROMÂNIA SOCIALISTĂ

Constantin Rotaru vrea să strângă semnături de la vâlceni pentru oprirea privatizării Oltchim

Bypas-admin

nov. 6, 2013
Constantin Rotaru, președinte PAS
Constantin Rotaru, președinte PAS

Facultăţile româneşti au devenit adevărate fabrici de şomeri

La mai bine de un an de la preluarea puterii de către USL, preşedintele Partidului Alianţa Socialistă, Constantin Rotaru, se declară dezamăgit şi de activitatea guvernului Victor Ponta, după ce criticase în termeni foarte duri şi guvernarea PDL. În conferinţa de presă de marţi, politicianul vâlcean a declarat că Peşedintele ţării şi Premierul se arată îngrijoraţi pentru 400 de locuri de muncă ce vor dura maxim 10 ani, la Roşia Montana, dar despre cele 3000 de locuri de muncă de la Oltchim nici măcar nu scot un cuvânt. “Voinţa de a desfiinţa Oltchimul aparţine unor centre de putere din afara României. Unul dintre centrele de putere din afara României este reprezentat de generalul american Wesley Clark, care este consilierul primului ministru al României. Un alt centru de putere se află în Germania şi nu e nevoie să fim mai expliciţi. Prezenţa acestor consilieri străini pe lângă preşedinţi şi prim-miniştri este extrem de dăunătoare pentru România.”, a afirmat Constantin Rotaru. Preşedintele PAS susţine că managementului societăţii vâlcene i se pot imputa puţine lucruri, Oltchimul ajungând în pragul falimentului printr-o politică foarte clară dusă de stat, de guvernanţi.

„Administraţia de la Oltchim a fost pusă să facă ce a ordonat conducerea statului. Şi dacă administraţia nu era bună, guvernanţii aveau posibilitatea şi trebuiau să o schimbe. Cu toţii au adus Oltchimul în stare de faliment, l-au preluat USL-iştii şi, culmea, au grăbit sfârşitul Oltchimului. Noi, care am trăit până acum în ţara asta, nu am înţeles că toate privatizările înseamnă demolări şi vindere la fiare vechi? Poate nu e târziu să strângem semnături de la fiecare vâlcean în parte, să facem o presiune foarte mare asupra senatorilor şi deputaţilor din Vâlcea, asupra administraţiei locale şi judeţene. Iar ei, la rândul lor, trebuie să facă presiuni asupra guvernanţilor. După modelul Pieţii Universităţii, vâlcenii ar trebui să iasă în stradă să ceară salvarea Oltchimului şi să ceară să nu fie privatizat. Noi i-am pus administratori să administreze proprietăţile noastre nu într-un mod incompetent sau fraudulos, ci profitabil.”, a mai spus Constantin Rotaru.

În altă ordine de idei, liderul socialist consideră că învăţământul superior din România a devenit şi el falimentar, generând, din păcate, şomeri, adică o povară pentru bugetul statului. Politicianul a subliniat că, dacă un absolvent de studii superioare nu şi-a găsit de lucru în maxim unul – doi ani de la terminarea cursurilor, atunci a făcut degeaba facultatea.Adresa de email nu va fi divulgată nimănui, niciodată. O vom folosi numai pentru a vă transmite comunicate oficiale ale partidului și alte informații de interes pentru membrii și simpatizanții noștri.