• 17/06/2024 2:43 pm

PARTIDUL SOCIALIST ROMÂN

Membru al ALIANȚEI POLITICE ROMÂNIA SOCIALISTĂ

CONVOCAREA CELUI DE-AL IX-LEA COLOCVIU INTERNAȚIONAL PENTRU ELIBERAREA CELOR CINCI HOLGUIN, 13-16 NOIEMBRIE 2013

Bypas-admin

mart. 2, 2013

Cel de-al IX-lea Colocviu Internațional pentru Libertatea Celor Cinci și contra Terorismului va întruni prieteni din zeci de țări, la Holguin, între 13 – 16 noiembrie 2013, după cum a anunțat Amaury Torno, delegatul provincial al Institutului Cubanez de prietenie cu Popoarele (ICAP), dând publicității convocarea la un miting care a avut loc în locul simbolic Loma de la Cruz, ca parte din zilele ”Cinci pentru Cinci”, în care zeci de tineri au cerut să se pună capăt injustiției.

Purtând drapele cubaneze și ale federațiilor studențești (FEU) și din învățământul mediu (FEEM), precum și pancarte și afișe alegorice ale bătăliei pe care o poartă poporul Insulei de peste 14 ani, tinerii au făcut un marș de la parcul copiilor până la locul mitingului unde se aflau instructorii de arte împreună cu Brigada Jose Marti.

În convocarea la colocviul de solidaritate pentru eliberarea lui Gerardo Hernandez Nordelo, Ramon Labanino Salazar, Antonio Guerrero Rodriguez și Fernando Gonzalez Llort și întoarcerea în Patrie, împreună cu ei, a lui Rene Gonzalez Sehwerert, care se află în libertate supravegheată, Torno Gonzalez a subliniat necesitatea de a intensifica acțiunile de informare și explicare a cazului pe teritoriul american.

Dominicana Roxana Martina Gomez, studentă la Școala Latinoamericană de Medicină (ELAM), a subliniat rolul pe care poate și trebuie să-l joace mișcarea internațională de tineret pentru a sprijini cazul Celor Cinci antiteroriști cubanezi: profesioniști care așa cum își iubesc poporul propriu, îl apără de asasinatele organizate de grupuri care operează pe teritoriul țării vecine.

Josefina Sanchez Bazan, componentă a Comitetului Internațional pentru Eliberarea Celor Cinci, a adus o actualizare a cazului și a vorbit despre cum se întărește mișcarea în Statele Unite, ca rezultat al muncii intense pe care o desfășoară Comitetul Național și Alicia Jrapk personal.

Ea a anunțat că între 31 mai și 4 iunie se va desfășura un miting important la Washington care cuprinde și un marș în fața Casei Albe, cu participarea intelectualilor și a altor personalități. Sperăm să fie o mobilizare serioasă, pentru că este singura modalitate de a pune capăt injustiției care se comite contra Celor Cinci de aproape 15 ani.În timpul zilelor Cinci pentru Cinci de marțea aceasta, în multe părți ale lumii au avut loc acțiuni similare în care s-au înmulțit cererile către președintele Barack Obama să pună odată capăt injustiției pe care o comite guvernul său contra lui Gerardo, Ramon, Fernando, Antonio, Rene și familiile lor.Adresa de email nu va fi divulgată nimănui, niciodată. O vom folosi numai pentru a vă transmite comunicate oficiale ale partidului și alte informații de interes pentru membrii și simpatizanții noștri.