• 20/07/2024 3:46 pm

PARTIDUL SOCIALIST ROMÂN

Membru al ALIANȚEI POLITICE ROMÂNIA SOCIALISTĂ

Am citit, împreună cu Florian Liviu, înainte de alegerile din decembrie 2012, programul PAS de guvernare. Un program într-adevăr foarte bun, pentru care PAS merită felicitări.

În discuția pe care am avut-o miercuri, 03.09. 2013, cu tovarăşul Gh. Zbăganu, la sediul PAS, am discutat despre realizarea unei strategii PAS, strategie care obligatoriu ar integra printre elementele sale programul politic deja realizat.

Strategia are câteva elemente definitorii: obiective principale, obiective specifice, rezultate și activitățile aferente pentru realizarea rezultatelor la care, bineînțeles, se adaugă, termene, resurse și indicatori de măsurare a efectelor pentru obiective și rezultate. Am schiţat împreună cu tovarăşul Zbăganu câteva elemente strategice.

Obiectivul principal, clar, specific tuturor partidelor politice, este ajungerea la putere.  Obiective specifice, care ar ajuta la atingerea acestuia:

1) Accentuarea semnificației PAS în rândul alegătorilor – un rezultat care ar contribui la atingerea acestui obiectiv este ceea ce PAS se străduiește să obțină de niște ani, schimbarea denumirii în aceea de Partid Comunist. La acest obiectiv, alte rezultate dezirabile pot fi diseminarea programului politic în rândul populației, organizarea sau participarea la mitinguri de protest, greve, obținerea de spațiu în mass-media.

2) Creșterea numărului de aliați politici pe plan intern – aici, ca rezultat dezirabil ar fi crearea unui pol veritabil de stânga, pol în cadrul căruia PAS poate încheia o alianță electorală

3) Creșterea numărului de aliați politici pe plan extern – un rezultat dezirabil, pe lîngă acela notabil de a fi membru al stângii europene, ar fi acela al încheierii de alianțe cu partidele comuniste și socialiste din Europa, dar și din lume. Niciodată sprijinul extern nu este prea mult.

Se spune despre guvernanții români de după 1989 că aceștia nu știu ce să facă a doua zi, ca să nu mai vorbim de perioade mai lungi. Statele însă care se respectă, Rusia, Germania sau Japonia, de exemplu, au strategii pe perioade care se întind de la 10 ani la 100 de ani și chiar mai mult.  Israelul este statul care are o viziune ce ține de veșnicie, ocuparea și menținerea teritoriului dat de Dumnezeu poporului lui Moise.

În condițiile vitrege din România, partidele care se vor comuniste trebuie să aibă o strategie bine stabilită și o organizare pe măsură – aici poate cea mai mare mare similitudine este aceea cu o structură militară, pentru a supraviețui, crește și ajunge la putere într-un mediu ostil.

Concret, obiectivele pe care PAS ar fi bine să le aibă în vedere cu perseverenţă sunt

1) Schimbarea denumirii PAS în aceea de Partid Comunist (Român sau din România).

2) Crearea unui pol de stânga.

3) Intrarea în alianţă cu partidele comuniste din Europa şi din lume.

4) Intrarea în Parlament.

K. V.Adresa de email nu va fi divulgată nimănui, niciodată. O vom folosi numai pentru a vă transmite comunicate oficiale ale partidului și alte informații de interes pentru membrii și simpatizanții noștri.