• 20/07/2024 4:43 pm

PARTIDUL SOCIALIST ROMÂN

Membru al ALIANȚEI POLITICE ROMÂNIA SOCIALISTĂ

11/09: Partidul Stângii Europene îl omagiază pe Salvador Allende

Bypas-admin

sept. 11, 2013
Salvador Allende
Salvador Allende
Salvador Allende

Cu prilejul celei de-a 40-a aniversări a loviturii de stat din Chile, Partidul Stângii Europene aduce un omagiu președintelui Salvador Allende și tuturor activiștilor care au făcut posibilă mișcarea Unității Populare.

Deși această experiență democratică profundă a declanșat schimbări majore în societatea cileană, și alegerile ulterioare au confirmat suportul popular pentru guvernul de stânga, oligarhia cileană, în complicitate cu guvernul Statelor Unite au decis să susțină o lovitură de stat împotriva guvernului care dovedea că schimbarea este posibilă începând cu cadrul instituțional, format de istoria poporului din Chile.

Astăzi, popoarele Americii Latine continuă să ducă torța mișcării Unității Populare din urmă cu 40 de ani și fac posibile politici care urmăresc aceleași scopuri de suveranitate, dreptate și democrație.

Partidul Stângii Europene își exprimă solidaritatea cu poporul cilean și lupta sa, cu forțele de stânga, care îi vor înfrunta pe moștenitorii dictaturii de dreapta a generalului Pinochet în alegerile prezidențiale din noiembrie. O victorie a forțelor progresiste va netezi drumul pentru schimbările atât de necesare în vederea instaurării democrației, renunțării la modelul neoliberal și adoptarea unei noi Constituții ce o va înlocui pe cea impusă în timpul dictaturii.

Partidul Stângii Europene

Bruxelles, 11 septembrie 2013Adresa de email nu va fi divulgată nimănui, niciodată. O vom folosi numai pentru a vă transmite comunicate oficiale ale partidului și alte informații de interes pentru membrii și simpatizanții noștri.