• 20/07/2024 4:38 pm

PARTIDUL SOCIALIST ROMÂN

Membru al ALIANȚEI POLITICE ROMÂNIA SOCIALISTĂ

Succes electoral important pentru Alianța Roșu-Verde din Danemarca!

Bypas-admin

nov. 21, 2013

Pe data de 19 noiembrie au avut loc în Danemarca alegeri locale. Pentru prima oară de la înființarea sa, partidul danez membru în Stânga Europeană, Alianța Roșu-Verde (ARV, Enhedslisten – De Rød-Grønne) a devenit al patrulea partid ca pondere pe scena politică daneză, obținând la votul popular un rezultat de 6,9%.

În acest fel Alianța a devenit un partid relevant la nivel național, având asigurate posturi de consilier în consiliile tuturor regiunilor și marilor orașe daneze, inclusiv în capitala țării, Copenhaga. Numărul consilierilor municipali a crescut de la 14, câți fuseseră aleși la alegerile trecute, la 119, și numărul celor regionali de la 1, la 15.

Rezultatul e cu atât mai remarcabil cu cât în Danemarca există deja două partide puternice de stânga, Social Democrații (centru, afiliat la familia politică a PSD-ului nostru) și Partidul Socialist Popular (afiliat la Verzi).

Ca urmare a acestui rezultat ARV are garantat un loc în Consiliul Național al Municipiilor Daneze, organism a cărui principală sarcină e negocierea cu guvernul central a diverselor bugete locale. Acest organism a fost până acum unul din principalele instrumente ale guvernului de implementare a politicilor de austeritate în teritoriu.

Succesul ARV a fost și mai mare în Copenhaga, unde, cu 19,5% din voturi, a fost precedat doar de Social Democrați.

Ca urmare a acestui succes electoral ARV se află acum într-o poziție excelentă pentru apărarea moștenirii daneze în ceea ce privește statul bunăstării, drepturile sociale și sistemele publice de educație și sănătate.

Partidul Alianța Socialistă îi felicită din toată inima pe colegii noștri danezi!Adresa de email nu va fi divulgată nimănui, niciodată. O vom folosi numai pentru a vă transmite comunicate oficiale ale partidului și alte informații de interes pentru membrii și simpatizanții noștri.