Acasă > PSR Jud. Olt > Comunicat cu privire la ciclul de manifestări „Slatina, dragostea mea”

Comunicat cu privire la ciclul de manifestări „Slatina, dragostea mea”

Comunicate de presă

Având în vedere evenimentele care se apropie, respectiv aniversarea a 646 de ani de la prima atestare documentară a municipiului Slatina și a 155 de ani de la Unirea Principatelor din 1859, Partidul Alternativa Socialistă filiala Olt apreciază inițiativa autorităților locale de a marca aceste evenimente în ciclul de manifestari “Slatina, dragostea mea”.

Analizând însă programul manifestărilor și cheltuielile angajate din bugetul local al municipiului Slatina, în sumă de 600.000 RON (6 miliarde lei vechi), așa cum reiese din HCL nr. 10/13 ian. 2014 și HCL nr. 21/16 ian. 2014, dorim ca pe această cale să facem un apel la autoritățile locale să scoată din programul manifestărilor împărțirea a 2000 de porții de sarmale și vin fiert. Noi apreciem că această acțiune este umilitoare la adresa cetățenilor și discriminatorie față de ceilalți peste 60.000 de locuitori ai municipiului Slatina. În același timp creează o proastă imagine localității atât în țară cât și peste hotare.

De asemenea, analizând cel de al doilea capitol al cheltuielilor care face referire la organizare și având în vedere informațiile controversate vehiculate în presa locală cu privire la corectitudinea acestor cheltuieli, în cuantum de 352.557 RON (3,52 miliarde lei vechi) din cei 600.000 RON, solicităm d-lui Minel Prina, primar al municipiului Slatina, să prezinte printr-un comunicat către cetățeni detalii cu privire la aceste subcapitole de cheltuieli, respectiv cât reprezintă:

1) cheltuielile cu diplome, trofee , afișe, consumabile;
2) cheltuieli cu spectacole (în ce cuantum pentru fiecare spectacol);
3) cheltuieli pentru sunet, lumini, scenă ;
4) chirii (ce fel de chirii și în ce cuantum);
5) alte cheltuieli.

Biroul Executiv Județean Olt al Partidului Alternativa Socialistă
18 ianuarie 2014

Partidul stanga europeana

Descarcă aici Document politic adoptat la al 5-lea Congres al Partidului Stânga Europeană (PSE)

Manifest - Program

Afiliere internațională

European Left

Fiți alături de noi pe Facebook