• 17/06/2024 2:51 pm

PARTIDUL SOCIALIST ROMÂN

Membru al ALIANȚEI POLITICE ROMÂNIA SOCIALISTĂ

Filiala județeană a Partidului Alternativa Socialistă denunță politizarea excesivă a învățământului

Bypas-admin

mart. 7, 2014

Mass-media călărășeană a adus la cunoștința publicului local rezultatele recente ale simulărilor susținerii examenului de Evaluare Națională. Acestea, așa cum s-a comentat și în presă, sunt dezastruoase, mai ales la matematică, unde nu mai puțin de cinci din șase elevi nu au fost capabili să ia notă de trecere.

Vrem să atragem atenția tuturor celor interesați că rezultatul acesta vine după o perioadă îndelungată de rezultate slabe ale învățământului călărășean. În ultimii ani mai puțin de jumătate dintre absolvenții de liceu din Călărași au reușit să obțină diploma de bacalaureat. În 2013, la examenul propriu-zis de Evaluare Națională, mai mult de o treime dintre elevii de clasa a opta nu au reușit să obțină nota 5 și peste jumătate au obținut sub 6. Statisticile publice arată că județul nostru este al doilea pe țară și la rata de abandon școlar.

Cu un sistem școlar care nu le asigură o minimă pregătire, copii județului nostru sunt condamnați să fie săracii de mâine ai Europei. Viitorul este „roz” numai pentru copiii ai căror părinți au banii și resursele materiale necesare pentru a le asigura meditații particulare.

Partidul Alternativa Socialistă consideră că vinovată de această realitate tristă a județului nostru este politizarea excesivă a instituțiilor de profil, în special Inspectoratul Școlar județean, politizare ce barează orice cale de ascensiune profesională pentru cadrele didactice competente și neafiliate politic, și cere de urgență organizațiilor locale PNL, PDL și PSD, vinovate în cea mai mare măsură de împărțirea ca la tarabă a funcțiilor publice, să înceteze târguiala și să aibă în vedere mai presus de orice viitorul copiilor.

Biroul Executiv Județean Călărași,
Partidul Alternativa Socialistă

preș. Leonida Jecu

7 martie 2014Adresa de email nu va fi divulgată nimănui, niciodată. O vom folosi numai pentru a vă transmite comunicate oficiale ale partidului și alte informații de interes pentru membrii și simpatizanții noștri.