• 17/06/2024 2:50 pm

PARTIDUL SOCIALIST ROMÂN

Membru al ALIANȚEI POLITICE ROMÂNIA SOCIALISTĂ

125 de ani de la ridicarea crimei la rang de artă și 70 de ani de la prima bombă atomică

Bypas-admin

aug. 6, 2015
Partidul Socialist Român

Partidul Socialist Român aminteşte opiniei publice că la data de 6 august 1890, partenerul strategic al României, şi anume Statele Unite ale Americii, a folosit pentru prima dată scaunul electric drept măsură justiţiară pentru realizarea dreptăţii.

Prima persoană care a fost așezată pe „scaunul aducător de moarte” a fost William Kemmler, un cetăţean aparţinând minorităţii afro-americane din metropola New York.

În același timp, Partidul Socialist Român reamintește opiniei publice că, în mod total nefericit, tot la 6 august, se împlinesc 70 de ani de la primul bombardament atomic din istorie. La 6 august 1945 aviația americană a lansat prima bombă atomică asupra Hiroshimei, omorând pe loc zeci de mii de oameni. Atacul atomic de la Hiroshima a fost urmat de un atac similar împotriva orașului Nagasaki, în care au murit pe loc 40.000 de oameni. În urma celor două atacuri devastatoare, până la sfârșitul anului 1945, circa 140.000 de persoane și-au pierdut viața.

Pe această cale, Partidul Socialist Român, reprezentant deopotrivă al valorilor tradiţionale şi progresiste autentic româneşti, doreşte să expună în faţa societăţii atât ipocrizia nord-atlantică, cât şi servilismul tuturor regimurilor care s-au perindat la guvernarea ţării noastre din 1990 şi până în prezent. Nici o ţară din blocul Nord-Atlantic nu a semnalat împlinirea celor 125 de ani de la momentul în care scaunul electric a fost folosit drept măsură justiţiară pentru realizarea dreptății! A fost mai mult decât trecută sub tăcere și împlinirea a 70 de când aviația americană a lansat prima bombă atomică asupra Hiroshimei!

„În momentul de faţă, România are un aşa-zis „parteneriat strategic” cu Statatele Unite ale Americii – ţară care timp de patru ani nici măcar nu a binevoit să trimită un ambasador la Bucureşti – fundamentat pe pilonii democraţiei, ai statului de drept, ai prieteniei dintre popoare şi ai moralei creştine, dar putem vorbi despre creştinism atunci când o mână de juraţi sau un judecător – funcţionar al statului – decide că viaţa unui om trebuie curmată? Dar atunci când un regim politic decide cu drept de veto asupra vieţii unui compatriot și, mai ales, asupra unei națiuni?

Probabil că statutul de forţă impus cu arma la nivel mondial de către SUA crează americanilor sentimentul că sunt niște semizei care împart dreptatea în statele care permit acest lucru. Noi, românii, le dorim multă sănătate şi multă înţelepciune în propagarea democraţiei lor în rândul popoarelor care îi mai acceptă, dar, în acelaşi timp, suntem solidari cu familia lui Teo Peter şi cu tânăra violată la Caracal de către un militar de la Deveselu”, a declarat preşedintele Partidului Socialist Român, Constantin Rotaru.

În acest sens, Partidul Socialist Român se pronunţă împotriva pedepselor capitale, împotriva pretențiilor de exportare a democrației și a împărțirii dreptății în lume. Credem cu tărie că oricare concetăţean poate fi îndreptat şi că pedeapsa cu moartea nu face dreptate nimănui, indiferent de circumstanţe, și mai credem că fiecare țară este capabilă să-și hotărască singură soarta.

De asemenea, PSR se pronunţă pentru păstrarea şi dezvoltarea relaţiilor diplomatice cu toate statele lumii, fără a favoriza ori a face excepţii pentru nimeni. Respectarea strictă a integrităţii teritoriale, a independenței și suveranității statelor lumii, neamestecul în treburile interne, respectul reciproc și colaborarea reciproc avantajoasă trebuie să fie principii de neclintit ale relațiilor dintre statele lumii.

Ne exprimăm, pe această cale, înalta noastră consideraţie pentru toţi ambasadorii statelor străine care se afla la această dată pe teritoriul României.Adresa de email nu va fi divulgată nimănui, niciodată. O vom folosi numai pentru a vă transmite comunicate oficiale ale partidului și alte informații de interes pentru membrii și simpatizanții noștri.