• 13/07/2024 12:38 am

PARTIDUL SOCIALIST ROMÂN

Membru al ALIANȚEI POLITICE ROMÂNIA SOCIALISTĂ

Alături de Stânga din Spania

Bypas-admin

iun. 4, 2014

Partidul Alternativa Socialistă se alătură partidelor de stânga spaniole care solicită guvernului organizarea unui referendum pentru consultarea poporului cu privire la forma de conducere a țării – republică sau monarhie. Abdicarea regelui Juan Carlos este un bun prilej pentru schimbarea regimului, regim care s-a dovedit falimentar și prin modul în care traversează actuala criză economico-financiară. De altfel, șirul interminabil de revolte ca și rezultatele la alegerile europarlamentare arată că în Spania actualul sistem nu mai poate continua. Considerăm că la începutul mileniului trei instituția monarhică are numai un rol decorativ în societate, fiind mare consumatoare de resurse financiare și de altă natură. Acestea ar putea fi utilizate cu mare eficiență pentru asigurarea sănătății, pentru dezvoltarea învățământului și îmbunătățirea condițiilor de viață a oamenilor de rând.

Suntem alături de partidele spaniole frățești, membre ale Partidului Stânga Europeană, în eforturile lor de abolire a monarhiei.

Biroul Executiv Central,
3 iunie 2014Adresa de email nu va fi divulgată nimănui, niciodată. O vom folosi numai pentru a vă transmite comunicate oficiale ale partidului și alte informații de interes pentru membrii și simpatizanții noștri.