• 17/06/2024 12:44 pm

PARTIDUL SOCIALIST ROMÂN

Membru al ALIANȚEI POLITICE ROMÂNIA SOCIALISTĂ

Apel către Guvernul Romaniei pentru salvarea Institutului Cantacuzino

Bypas-admin

mart. 2, 2015

Partidul Alternativa Socialistă cere Guvernului să întreprindă de urgență măsurile necesare pentru reluarea în termen cât mai scurt a producției de vaccinuri a Institutului Cantacuzino.

Considerăm instituția Guvernului singura responsabilă pentru reducerea progresivă de la peste 300 de preparate în anii 80 până la zero în prezent a gamei de produse imunologice destinate populației României, cu impact major asupra sănătății acesteia, concomitent cu creșterea costurilor cu tratamentele anti-infecțioase și oncologice (cu creșterea ratei mortalității asociate) precum și cu importurile de vaccinuri. Prin aceasta a fost grav încălcat dreptul constituțional al cetățenilor la sănătate și periclitata siguranța națională.

De asemenea, se irosesc în mod ireparabil cele mai importante resurse ale Instutului (și care ne aparțin, ca popor): tradiția, personalul ultra-calificat și rezultatele cercetării științifice proprii.

Este necesară o intervenție directă și suficient de puternică pentru relansarea efectivă a producției, începind cu produsele proprii, fără echivalent mondial și pentru care nu este necesară vreo notificare privind respectarea dreptului comunitar al concurenței și solicităm Guvernului prezentarea publică a țintelor și termenelor asumate.

Conform Constituției României, poporul este proprietar, iar Guvernul a fost mandatat de popor să administreze în mod profitabil treburile statului. El nu a fost mandat să vândă sau să înstrăineze proprietatea statului, astfel de decizii neputând fi aprobate decât punctual prin voința proprietarului, respectiv referendum. În cazul în care eșuează în administrarea competentă și eficientă, Guvernul trebuie să-și dea demisia si să răspundă civic sau penal pentru actele sale.

Biroul Executiv Central
al Partidului Alternativa Socialistă

București, 2 martie 2015Adresa de email nu va fi divulgată nimănui, niciodată. O vom folosi numai pentru a vă transmite comunicate oficiale ale partidului și alte informații de interes pentru membrii și simpatizanții noștri.