• 20/07/2024 4:21 pm

PARTIDUL SOCIALIST ROMÂN

Membru al ALIANȚEI POLITICE ROMÂNIA SOCIALISTĂ

AU CRESCUT PREȚURILE? NU MAI CRESC SALARIILE, PENSIILE ȘI ALOCAȚIILE? NICIO NOUTATE!

Bypas-admin

ian. 5, 2021

              Membrii și simpatizanții Partidului Socialist Român constată că sunt foarte mulți români care se declară surprinși de primele măsuri luate de actualul guvern al României: mărirea prețurilor la o serie întreagă de produse și servicii conjugată cu blocarea creșterii salariilor, pensiilor, îndemnizațiilor, soldelor sau alocațiilor.

            Surprinderea este total nejustificată dacă avem în vedere faptul că politica liberalilor și USR-iștilor a fost, de-a lungul timpului și, mai ales, în ultimul an de guvernare, extrem de transparentă, iar purtătorul de cuvânt al liberalilor, Klaus Iohannis a fost extrem de explicit în toate ieșirile lui publice.

            Liberalii și, mai nou, USR-iștii, s-au dovedit mai mult decât subordonați intereselor companiilor și multinaționalelor străine. Una dintre primele măsuri luate de Guvernul Orban, după numai o lună de guvernare, în decembrie 2019, a scutit aceste multinaționalele de importante taxe și impozite.

            În același timp, toate discuțiile, din ultimii 30 de ani, referitoare la liberalizarea pieței, au fost urmate de creșteri apreciabile a prețurilor.

            Aceeași români sunt supărați că odată cu creșterea prețurilor le-a fost blocată creșterea salariilor, a pensiilor, a îndemnizațiilor sau a alocațiilor, iar noi, socialiștii, le spunem fără nicio teamă că am greși că aceasta este esența politicilor liberale. Orice creștere a salariilor în sectorul privat ar însemna o diminuare a profitului multinaționalelor și acest lucru este mai mult decât inacceptabil pentru ei.

            Totuși, având în vedere că liberalii, în frunte cu președintele lor Klaus Iohannis, au fost mai mult decât expliciți, atât prin vorbe cât și prin fapte, în ceea ce privește promovarea unor asemenea politici extrem de dușmănoase la adresa românilor, trebuie să declarăm că cei mai vinovați pentru tot ceea ce fac guvernanții sunt alegătorii care, conștienți că liberalii sunt în slujba străinilor și a infractorilor, i-au votat într-un număr destul de mare.

            Ca urmare, înainte de a ne exprima totala dezamăgire față de această politică antiromânească promovată de guvernanți, ar fi bine ca fiecare român să-și exprime nemulțumirile față de fiecare individ care a votat aceste partide.

            Principalii vinovați sunt cei care i-au votat pe acești incompetenți, iresponsabili, impostori și infractori în cele mai importante funcții de conducere ale autorităților statului.

Dr. ec. Constantin ROTARU

 Adresa de email nu va fi divulgată nimănui, niciodată. O vom folosi numai pentru a vă transmite comunicate oficiale ale partidului și alte informații de interes pentru membrii și simpatizanții noștri.