• 17/06/2024 2:07 pm

PARTIDUL SOCIALIST ROMÂN

Membru al ALIANȚEI POLITICE ROMÂNIA SOCIALISTĂ

COMUNICAT

Bypas-admin

feb. 16, 2017

psr-768x768               Partidul Socialist Român consideră că manifestările împotriva Guvernului Grindeanu au fost începute destul de timpuriu și de neargumentat, dar dacă tot au făcut-o, manifestanții trebuie să-și continue lupta împotriva corupției, a corupției reale și nu a uneia inventate cum a fost de această dată.

               Corupția există și trebuie acționat fără întrerupere împotriva corupților.

               Pentru cel puțin 80% dintre faptele de corupție se fac vinovați procurorii din toate parchetele împreună cu serviciile de informații care, la comanda șefilor lor, au manifestat și, din păcate, mai manifestă o pasivitate condamnabilă față de cei care au administrat și administrează fraudulos treburile unităților, instituțiilor și autorităților statului. Partidul Socialist Român consideră că Justiţia trebuie făcută de către oameni competenţi, integri şi independenţi care au capacitatea să fie imparţiali.  

               Toate Guvernele care, după 1989, s-au perindat prin Palatul din Piața Victoriei sunt tot atât de vinovate pentru administrarea incompetentă și frauduloasă a treburilor statului. Partidul Socialist Român îi avertizează pe Guvernanți şi pe toți ceilalți oficiali să înțeleagă că, mai devreme sau mai târziu, vor da socoteală pentru faptele lor conform legii.

               Din păcate, și Parlamentul României este vinovat pentru că, timp de 27 de ani a adoptat o legislație extrem de stufoasă, ambiguă în exprimare și într-o continuă schimbare, legislație generatoare de corupție. Partidul Socialist Român le reamintește Parlamentarilor că legile trebuie să fie clare, stabile, juste şi aplicate tuturor la fel, trebuie să prevadă securitatea persoanei, a proprietăţii şi a drepturilor fundamentale, iar procesul prin care sunt create, administrate şi implementate legile trebuie să fie accesibil, echitabil şi eficient.

               O vină extrem de importantă a Parlamentui este aceea că nu și-a propus niciodată să se manifeste ca prima putere în stat, într-un stat independent, suveran și prosper.

               Partidul Socialist Român apreciază că această situație extrem de neplăcută a fost posibilă ca urmare a faptului că, în ultimii 27 de ani, au fost promovați în funcțiile de conducere ale celor mai importante instituții ale statului prea mulți incompetenți, impostori, infractori și, cel mai rău, trădători ai neamului românesc.

               Considerând că a sosit momentul să spunem STOP jafului și bunului plac în administrarea treburilor statului, Partidul Socialist Român le reamintește tuturor românilor că ei sunt coproprietari în această țară și trebuie să învețe, EI, Românii, să se manifeste în această calitate. Proprietarii sunt cei care iau hotărârile și nu altcineva.

               Ca urmare, Partidul Socialist Român le cere tuturor alegătorilor să cheme la raport pe parlamentarii pe care i-au ales și să-i responsabilizeze  în activitatea lor de legiferare. La fel trebuie să se comporte cu toți funcționarii statului în frunte cu miniștri, prim-miniștri, parlamentari, conducători ai instituțiilor, unităților și autorităților statului care, în calitatea lor de administratori, trebuie să fie făcuți responsabili pentru eventualele fapte de administrare incompetentă sau frauduloasă.

  1. 02. 2017

Biroul Executiv Central

al Partidului Socialist Român

 Adresa de email nu va fi divulgată nimănui, niciodată. O vom folosi numai pentru a vă transmite comunicate oficiale ale partidului și alte informații de interes pentru membrii și simpatizanții noștri.