• 16/04/2024 6:02 pm

PARTIDUL SOCIALIST ROMÂN

Membru al ALIANȚEI POLITICE ROMÂNIA SOCIALISTĂ

Comunicat 4.11.2015

Bypas-admin

nov. 5, 2015

doliu

Membrii și simpatizanții PSR au primit cu multă tristețe vestea tragediei petrecute la Clubul Colectiv.

Cu toată tristețea, trebuie să recunoaștem că iminența unor asemenea accidente ne pândește la tot pasul. O vorbă din popor spune că „ce ai semănat aia culegi”.

Climatul politic lipsit de orice responsabilitate și profesionalism conjugat cu numirea și alegerea infractorilor și impostorilor în cele mai importante posturi de conducere ale țării (Parlament, Guvern, Președinție, justiție, administrația locală și centrală etc.) a fost, timp de peste un sfert de secol, principalul factor de distrugere a țării și generator de corupție.

Demisia guvernului Ponta și a primarului Popescu Piedone sunt bine venite, dar nu sunt îndeajuns. Ei sunt vinovați pentru că, întâmplător, au ocupat, până în acest moment, aceste funcții. Principalii vinovați sunt cei care au dat lovitura de stat în 1989, cei care au instaurat acest sistem politic, sunt cei care au văzut țara ca pe o pradă și pe români ca pe niște unelte aflate în slujba lor. Cei care se află azi în funcții se fac vinovați de faptul că gândesc și acționează în același fel, că sunt „demni” urmași ai celor care au distrus România și viața multora dintre generațiile viitoare, sunt cei care acționează la comanda unor grupuri de interese străine.

O mare întreprindere, PIONIERUL, în care au lucrat în ultima sută de ani peste 8000 de salariați, profesioniști în arta pielăriei a cărei producție era destinată în cea mai mare parte exportului, a fost transformată într-un crematoriu pentru zecile de tineri absolut nevinovați, dintr-o dorință nebună de înavuțire.

Partidul Socialist Român atrage atenția că, pe lângă indivizii care se află azi în anumite funcții, principalul vinovat este sistemul politic pe care l-au creat în acest ultim sfert de secol, bazat pe neoliberalismul care venerează statul minimal.

Conștienți de falimentul politicilor capitaliste, partidele parlamentare în loc să elimine cauzele care au distrus România din punct de vedere economic și social, găsesc de cuviință să amăgească poporul cu acțiunile și retorica lor anticomunistă, anacronică.

Partidul Socialist Român condamnă comportamentul iresponsabil al partidelor parlamentare și al unor conducători de instituții publice și lansează chemarea către toți românii să acționăm împreună pentru schimbarea actualului sistem politic.

Până atunci SINCERE CONDOLEANȚE FAMILIILOR ÎNDOLIATE și însănătoșire rapidă celor care sunt pe patul de spital!
Biroul Executiv Central al PARTIDULUI SOCIALIST ROMÂN
București, 04.11.2015Adresa de email nu va fi divulgată nimănui, niciodată. O vom folosi numai pentru a vă transmite comunicate oficiale ale partidului și alte informații de interes pentru membrii și simpatizanții noștri.