• 17/06/2024 2:39 pm

PARTIDUL SOCIALIST ROMÂN

Membru al ALIANȚEI POLITICE ROMÂNIA SOCIALISTĂ

COMUNICAT

Bypas-admin

nov. 3, 2019

COMUNICAT

download

               Membrii și simpatizanții PARTIDULUI SOCIALIST ROMÂN nu mai pot accepta alegeri în care candidații sunt împărțiți în două grupe: una a PRIVILEGIAŢILOR (partidele parlamentare) şi alta a DISCRIMINAŢILOR (partidele neparlamentare).

               Primii, PRIVILEGIAȚII, partidele parlamentare (PSD, PNL, USR, UDMR, PMP, ALDE și PRO ROMÂNIA), AU asigurat, prin lege(???), primele locuri pe buletinul de vot, AU membri de drept în toate birourile electorale, AU timp de antenă nelimitat și PRIMESC multe milioane de lei pentru campania electorală.

În semn de protest față de prevederile DISCRIMINATORII, NEDEMOCRATICE și NECONSTITUȚIONALE prevăzute și de Legea nr. 370/2004 pentru alegerea Președintelui României, dar și față de MODUL FRAUDULOS în care au fost organizate toate alegerile postdecembriste PARTIDUL SOCIALIST ROMÂN a hotărât să nu participe cu candidat propriu la aceste alegeri prezidențiale.                A doua categorie, DISCRIMINAŢII, partidele neparlamentare, sunt tratați ca fiind de mâna doua cărora, dacă mai rămâne, cumva, vreun loc neocupat în birourile electorale li se oferă șansa(???) să-l ocupe prin tragere la sorți, locul pe buletinul de vot este întotdeauna la coadă, timpul de antenă este aproape inexistent și pentru cheltuielile electorale nu primesc niciun leu.

               Asta-i democrația mult trâmbițată după 1989?

               Asta-i egalitatea în drepturi?

               Așa îi este asigurat alegătorului dreptul de a alege, în cunoștință de cauză, candidatul cel mai potrivit gâdurilor și aspirațiilor sale?

               Prin urmare, Partidul Socialist Român CONDAMNĂ toate partidele parlamentare care au adopat această LEGISLAȚIE ANTIDEMOTRATICĂ, DISCRIMINATORIE și cu prevederi NECONSTITUȚIONALE. Partidul Socialist Român CONDAMNĂ JUSTIŢIA din România, care da dat dovadă de autism total atunci când am sesizata-o pentru îndreptarea prevederilor neconstituiţionale. Partidul Socialist Român CONDAMNĂ TOATĂ MASS–MEDIA, în special mass-media centrală, pentru tratarea cu totală ignoranţă a acestor aspecte antidemocratice şi neconstituţionale și pentru că nu face nimic pentru a fi cu adevărat a patra putere în stat, pentru a fi, realmente, câinele de pază al democraţiei. Din păcate, suntem puși în situaţia să constatăm că acest „câine de pază al democraţiei”, care ar trebui să apere interesele şi drepturile poporului român, este dresat să-i determine pe români să lupte singuri împotriva intereselor lor!

               Dacă alegerea Președintelui României este făcută cu încălcarea celor mai elementare norme democratice și prevederi constituționale, atunci ce speranță mai putem avea de la „alesul” care urmează să conducă destinele României?

               Partidul Socialist Român militează pentru EGALITATE ÎN DREPTURI, pentru CINSTE și CORECTITUDINE, pentru RESPONSABILITATE și DEMOCRAȚIE AUTENTICĂ.

 

14 septembrie 2019

 

COMITETUL DIRECTOR

al PARTIDULUI SOCIALIST ROMÂNAdresa de email nu va fi divulgată nimănui, niciodată. O vom folosi numai pentru a vă transmite comunicate oficiale ale partidului și alte informații de interes pentru membrii și simpatizanții noștri.