• 17/06/2024 2:11 pm

PARTIDUL SOCIALIST ROMÂN

Membru al ALIANȚEI POLITICE ROMÂNIA SOCIALISTĂ

Comunicat: Cerem retragerea imediată din Afganistan!

Bypas-admin

sept. 25, 2013

Comunicate de presă

Partidul Alianţa Socialistă transmite condoleanţe familiilor celor doi militari români ucişi în Afganistan și atrage atenția autorităţilor că au obligația să retragă trupele româneşti de pe teatrele de război care nu slujesc decât intereselor imperialiste ale marilor puteri.

Membrii Biroului Executiv Central al Partidului Alianţa Socialistă au primit cu profundă tristeţe vestea privitoare la decesul altor doi militari români care au fost trimiși să lupte împotriva poporului afgan și, cu aceeași tristețe, constată că numărul românilor morţi în Afganistan a ajuns la 23.

Războiul împotriva Afganistanului nu este al României. Și totuși, în timp ce guvernanţii se plâng că nu există bani pentru şcoli, spitale, pensii sau locuri de muncă, banii românilor sunt cheltuiți într-un război de ocupație. De aceea Partidul Alianţa Socialistă rămâne consecvent poziţiei sale dintotdeauna şi cere retragerea imediată a trupelor româneşti din Afganistan și de pe orice alt teatru de război.

Totodată este necesară şi reconsiderarea poziţiei României în cadrul NATO întrucât este evident, pentru oricine vrea să gândească, faptul că România nu este în această alianţă decât un mic vasal cu rolul de a participa la războaie de agresiune în slujba unor puteri imperialiste. Partidul Alianța Socialistă reaminteşte opiniei publice poziţia oficială a Partidului Stângii Europene, al cărui membru este, poziție exprimată de nenumărate ori chiar de la tribuna Parlamentului European: alianţa NATO este o relicvă a „războiului rece” şi trebuie desființată. Apărarea Uniunii Europene trebuie să fie o chestiune internă a Europei.

Partidul Alianţa Socialistă transmite condoleanţe membrilor familiilor militarilor ucişi.

Biroul Executiv Central al Partidului Alianța Socialistă
marţi, 24 septembrie 2013
BucureştiAdresa de email nu va fi divulgată nimănui, niciodată. O vom folosi numai pentru a vă transmite comunicate oficiale ale partidului și alte informații de interes pentru membrii și simpatizanții noștri.