• 17/06/2024 2:47 pm

PARTIDUL SOCIALIST ROMÂN

Membru al ALIANȚEI POLITICE ROMÂNIA SOCIALISTĂ

Comunicat cu privire la atacul terorist din Paris

Bypas-admin

ian. 9, 2015
Partidul Socialist Român

Partidul Alternativa Socialistă a luat cunoştinţă cu o imensă oroare de asasinatele care au avut loc la Paris, soldate cu moartea a 12 persoane, între care 8 ziarişti ai publicaţiei „Charlie Hebdo” şi mai mulţi răniţi. Este numai unul dintre episoadele practicilor teroriste din ultima perioadă de timp, prin el însuşi un atac nu doar la adresa libertăţii de exprimare, a democraţiei, în general, dar şi la aceea a civilizaţiei create de om ca fiinţă istorică. De aceea, noi, socialiştii, condamnăm cu tărie crimele din Capitala Franţei, deplângem victimele atentatului şi împărtăşim durerea resimţită de naţiunea franceză, de familiile celor care au murit.

Partidul Alternativa Socialistă consideră că eradicarea terorismului se poate face numai prin eliminarea cauzelor care-l generează.

În același timp, ne întrebăm și întrebăm: De ce întârzie atât de mult prinderea teroriștilor? Există cumva, dorința de a crește starea de tensiune indusă populației? Se urmărește crearea unei stări emoționale prin care populația să-și dea acordul sau, cel puțin, să nu mai fie împotriva luării unor măsuri de limitare a drepturilor omului? Sunt câteva dintre întrebările la care ar trebui să primim răspuns.

Până atunci, ne exprimăm totala adeziune față de cei care au obligația eradicării acestui flagel al epocii contemporane și aceasta dincolo de mijloacele de forță la care se recurge în mod obișnuit.

Biroul de presă al PAS
9 ianuarie 2015Adresa de email nu va fi divulgată nimănui, niciodată. O vom folosi numai pentru a vă transmite comunicate oficiale ale partidului și alte informații de interes pentru membrii și simpatizanții noștri.