• 20/07/2024 4:35 pm

PARTIDUL SOCIALIST ROMÂN

Membru al ALIANȚEI POLITICE ROMÂNIA SOCIALISTĂ

Comunicat: Lupta continuă la Curtea Constituțională

Bypas-admin

dec. 19, 2014

Azi, 18 decembrie 2014, domnul Constantin Rotaru, președinte al Partidului Alternativa Socialistă, a susținut în fața magistraților Curții Constituționale a României că toată legislația electorală din țara noastră este împănată cu prevederi anticonstituționale.

Prezența domniei sale la Curtea Constituțională s-a datorat ca urmare a sesizării acesteia cu privire la nerespectarea egalității în drepturi ale cetățenilor români și a încălcării drepturilor de a alege și de a fi ales, prevăzute în Constituția României la art. 4, art. 16, art. 37, art. 38 și art. 53, de către prevederile Legii 33/2007 privind organizarea și desfășurarea alegerilor pentru Parlamentul European: art. 20, art. 24, art. 26, art. 29, art. 30 și art 38.

Pentru detalii, atașăm materialul de fundamentare a sesizării, care a fost depus la Curtea Constituțională în timpul ședinței.

Demnă de apreciat este declarația domnului președinte Augustin Zegrean, care, la aprecierile d-lui Constantin ROTARU privind împărțirea competitorilor electorali în două grupe, competitori din partea partidelor parlamentare, cu toate avantajele posibile, și competitori din partea partidelor neparlamentare, cu toate dezavantajele de rigoare, a afirmat mai în glumă mai în serios că „partidele parlamentare și-au creat toate avantajele pentru că sunt la putere”.

Așteptăm, cu rezervă, poziția Curții, pe care o să v-o facem cunoscută.

Biroul de presă al Partidului Alternativa Socialistă
18 decembrie 2014

Fișier atașat: download Material de fundamentareAdresa de email nu va fi divulgată nimănui, niciodată. O vom folosi numai pentru a vă transmite comunicate oficiale ale partidului și alte informații de interes pentru membrii și simpatizanții noștri.