• 17/06/2024 12:41 pm

PARTIDUL SOCIALIST ROMÂN

Membru al ALIANȚEI POLITICE ROMÂNIA SOCIALISTĂ

Comunicat: Solidaritate cu Pungești

Bypas-admin

dec. 5, 2013
Stop fracking
Stop fracking
Stop dorinței de exploatare a gazelor de șist prin metoda fracturării hidraulice!

Evenimentele recente de la Pungești (jud. Vaslui) dovedesc încă o dată că statul român, prin instituțiile sale represive, a devenit un simplu braț înarmat al corporațiilor străine. Este inacceptabil ca jandarmeria să brutalizeze niște cetățeni liberi pentru că o corporație nu e lăsată să desfășoare activități nocive care ar pune în pericol însăși existența fizică a oamenilor. Având în vedere multiplele pericole ale exploatării gazelor de șist prin metoda fracturării hidraulice, pericole relevate de nenumărate studii științifice, Partidul Alternativa Socialistă consideră că locuitorii din Pungești se află în legitimă apărare în lupta lor împotriva sistemului corupt

Mai mult, ținând cont și de faptul că violențele de la Pungești vin după alte violențe împotriva populației revoltate înregistrate în toamnă, putem aprecia că în acest ritm nu mai suntem departe de momentul în care aparatul represiv al statului va începe să producă victime pentru ca firma Chevron să poată distruge în voie ceea ce are de distrus.

Totodată, se poate constata acum și câtă bază se poate pune pe promisiunile acestei corporații al cărei purtător de cuvânt declara în urmă cu doar câteva săptămâni că nu va iniția nici un proces de exploare / exploatare care să contravină dorinței localnicilor. Este clar că declarațiile purtătorului de cuvânt nu erau decât niște minciuni menite să adoarmă vigilența locuitorilor din zonă.

Partidul Alternativa Socialistă cere autorităților să înceteze imediat să acționeze ca un simplu bodyguard al Chevron și să ia act de dorințele cetățenilor pașnici, inclusiv prin organizarea unui referendum la nivel local. Rezistența din Pungești este rezistența întregii Românii împotriva sistemului corupt!

Biroul Executiv Central,
4 dec. 2013Adresa de email nu va fi divulgată nimănui, niciodată. O vom folosi numai pentru a vă transmite comunicate oficiale ale partidului și alte informații de interes pentru membrii și simpatizanții noștri.