• 20/07/2024 3:57 pm

PARTIDUL SOCIALIST ROMÂN

Membru al ALIANȚEI POLITICE ROMÂNIA SOCIALISTĂ

Din campanie: Vizita candidatului Alternativei Socialiste la Călărași (13 octombrie)

Bypas-admin

oct. 15, 2014
La PAS prin centrul municipiului Călărași.
La PAS prin centrul municipiului Călărași.

Candidatul Partidului Alternativa Socialistă, dr. ec. Constantin Rotaru, a efectuat luni, 13 octombrie, o vizită în județul Călărași la invitația organizației locale a PAS. În cadrul acestei vizite candidatul PAS a avut prilejul de a-și expune platforma-program atât în mass-media locală, cât și în cadrul unor întâlniri cu membrii organizației PAS și cu alți cetățeni.

Astfel, candidatul nostru a acordat interviuri în direct atât pe Radio Voces Campi cât și pe Arena FM. A avut loc, de asemenea, și o conferință de presă. Sub sloganul: „O Românie pentru toți românii!” Constantin Rotaru a subliniat ideea de bază a campaniei sale, și anume că singurul program credibil al oricărui candidat nu poate fi decât Constituția României, care conține în sine toate drepturile cetățenilor și toate obligațiile autorităților publice față de aceștia. Obiectivul principal al candidatului la președinție este asigurarea unei vieți „demne” – exact așa cum se cere în Constituția României – pentru fiecare român, prin aceasta înțelegându-se un loc de muncă stabil, o locuință, și acces la servicii de sănătate și educație gratuite și de calitate.

La întrebările ziariștilor privind sursele de finanțare ale unor deziderate așa de generoase, Constantin Rotaru a subliniat:

„Ni se spune permanent că nu sunt bani, dar nu e adevărat. Numai în ultimele 30 de zile au izbucnit pe scena publică două scandaluri imense, scandalul Microsoft și scandalul Lukoil. Dacă socotim numai prejudiciile scoase la iveală de anchetele DNA în aceste două scandaluri ne dăm seama că e vorba de sute de milioane de euro. Pe de o parte, acei bani pot fi recuperați. Este de datoria instituțiilor abilitate ale statului să-i recupereze. Pe de altă parte, trebuie să remarcăm că e nepermis ca instituțiile statului să acționeze abia când fraudele au ajuns să se măsoare în zeci, sute de milioane de euro. Asemenea lucruri sunt la ordinea zilei în România și dacă instituțiile, de acum încolo, își vor face datoria cum trebuie, nu după ani și ani de zile, atunci vor fi bani pentru ca Guvernul să poată respecta cerințele Constituției, atunci când Președintele le va atrage atenția că nu respectă Constituția.”

Discutând cu populația.
În piața agro-alimentară.

Însoțit apoi de președintele organizației locale, Leonida Jecu, și de alți membri călărășeni ai PAS, Constantin Rotaru a vizitat câteva obiective de interes din orașul Călărași, printre care și cea mai mare piață agro-alimentară. Acolo a stat de vorbă cu cetățenii și cu țăranii, care i s-au plâns de condițiile grele de trai și de faptul că subvențiile pentru agricultură sunt insuficiente. Candidatul PAS a promis că în eventualitatea în care va fi ales președinte va face tot ce îi va sta în putință pentru a pune presiune pe Guvern și pe autoritățile europene în vederea urgentării adoptării măsurilor necesare pentru rezolvarea decalajelor dintre ruralul românesc și cel european. Constantin Rotaru a precizat că este în mod particular îngrijorat de soarta copiilor de la țară care, spre deosebire de generațiile din urmă cu doar 30-40 de ani, acum nu mai au posibilitatea nici măcar să termine o școală, abandonul școlar și analfabetismul făcând ravagii în satul românesc contemporan. „O Românie pentru toți românii va fi una care nu își mai abandonează copiii, nu își mai bate joc de țăranii ei, nu își mai trimite tinerii la muncă peste graniță. Momentan România aparține cu adevărat doar unei pături restrânse de privilegiați care își bat joc de munca populației. Trebuie să facem în așa fel încât să o recăpătăm.” – a subliniat dumnealui.Adresa de email nu va fi divulgată nimănui, niciodată. O vom folosi numai pentru a vă transmite comunicate oficiale ale partidului și alte informații de interes pentru membrii și simpatizanții noștri.