• 13/07/2024 12:55 am

PARTIDUL SOCIALIST ROMÂN

Membru al ALIANȚEI POLITICE ROMÂNIA SOCIALISTĂ

Domnule președinte, domnule prim-ministru, opriți spectacolul de prost gust!

Bypas-admin

aug. 1, 2013
Victor Ponta și Traian Băsescu trebuie să înceteze imediat disputele.
Victor Ponta și Traian Băsescu trebuie să înceteze imediat disputele politice

Partidul Alianța Socialistă își exprimă dezgustul față de escaladările repetate ale conflictului dintre președinte și primul ministru. Într-o perioadă vitală pentru România cei doi oameni politici în loc să conlucreze în interesul țării oferă un spectacol de cea mai slabă calitate.

Membrii Partidului Alianța Socialistă au sperat, la fel ca cea mai mare parte a populației, că referendumul din 29 iulie 2012 – care a reprezentat o înfrângere pentru ambii combatanți, atât pentru tabăra USL condusă de premierul Victor Ponta și de Crin Antonescu, cât și pentru tabăra lui Traian Băsescu – să aducă mai multă înțelepciune politică din partea tuturor actorilor politici care conduc destinele României.

În loc de asta constatăm că, în condițiile în care guvernarea USL a depășit deja pragul primului an, agenda publică e ținută în continuare de scandalurile inepte  întreținute de Traian Băsescu și Victor Ponta, care se comportă complet iresponsabil. Președintele își permite să lanseze acuze nefondate la adresa primului ministru, pentru care în alte țări ar fi trebuit să dea socoteală în fața justiției, în timp ce premierul folosește un limbaj suburban pentru caracterizarea pozițiilor președintelui. Șirul neîntrerupt de scandaluri acoperă de fapt lucruri mult mai grave pe care opinia publică ar trebui cu adevărat să le ia în considerare și să le discute. Ce se va întâmpla cu CFR Marfă? Cum se face că a fost (iarăși) mărit bugetul serviciilor secrete? Ce se mai aude cu concedierile din sectorul bugetar? Când vor fi mărite alocațiile pentru copii (care sunt la ora actuală cele mai mici din Uniunea Europeană)? Ce se va întâmpla cu proiectele de autostrăzi dacă finanțarea lor s-a redus cu 30%? Cum mai stăm cu absorbția fondurilor europene? Ce ar trebui făcut să nu mai crească prețurile la energie, la gaze, la produsele de strictă necesitate etc.? Iată doar câteva teme care interesează cu adevărat opinia publică și care nu sunt niciodată discutate pentru că întotdeauna gâlceava dintre primul ministru și președinte promite noi episoade suculente.

În plus, Partidul Alianța Socialistă, consideră că semnarea noului acord cu FMI reprezinta o și mai dură amanetare a viitorului copiilor noștri și un atentat de netrecut la independența, suveranitatea și dezvoltarea economică și socială a României.

Partidul Alianța Socialistă face apel la cei doi importanți politicieni să înceteze disputele personale și să încerce nu doar să „coabiteze” așa cum coabitează doi bețivi sub același acoperiș de cârciumă, ci să colaboreze concret, cu sinceritate, în vederea rezolvării situației dramatice în care se zbate România. Funcțiile pe care le ocupă temporar impun mult mai multă responsabilitate decât cea de care dau dovadă acum. Câtă vreme cei doi oameni politici vor continua, în ciuda importantelor interese naționale care ar trebui să-i anime, să se agreseze reciproc, Partidul Alianța Socialistă consideră că ambii,fiind nedemni de funcțiile pe care le ocupă, trebuind ori să-și dea demisia, ori să fie demiși.

Biroul Executiv Central
1 august 2013Adresa de email nu va fi divulgată nimănui, niciodată. O vom folosi numai pentru a vă transmite comunicate oficiale ale partidului și alte informații de interes pentru membrii și simpatizanții noștri.