• 20/07/2024 3:40 pm

PARTIDUL SOCIALIST ROMÂN

Membru al ALIANȚEI POLITICE ROMÂNIA SOCIALISTĂ

Evenimentele sângeroase din Ucraina

Bypas-admin

feb. 22, 2014
Ucraina e în doliu ca urmare a unei săptămâni sângeroase.
Ucraina e în doliu ca urmare a unei săptămâni sângeroase.

Partidul Alternativa Socialistă urmăreşte cu o imensă îngrijorare evenimentele sângeroase ce se desfaşoară în Ucraina, nu foarte departe de graniţa nord-estică a României. Ele sunt expresia, în ultimă instanță, a luptei pentru redesenarea în zonă a sferelor de influenţă dintre coaliţia Puterilor Occidentale şi Federaţia Rusă.

Apreciem că se impune ca puterile străine, vizibil implicate în declanşarea şi desfăşurarea evenimentelelor de la Kiev, să-şi retragă susţinerea pentru una sau alta dintre părţile “beligerante” ca o condiţie sine qua non a revenirii la starea de linişte şi normalizare a vieţii politice din Ucraina.

Considerăm că depăşirea stărilor conflictuale din Ucraina este o necesitate urgentă pentru forţele politice din ţara vecină, reprezentând puterea şi opoziţia, obligate să readucă liniștea în țara lor fără niciun amestec al anumitor centre din afară.

Partidul Alternativa Socialistă respinge declaraţiile unora dintre reprezentanţii regimului Băsescu-Ponta prin care afirmă că sunt gata să implice România în evenimentele din Ucraina, dacă U.E. şi NATO ar proceda de o asemenea manieră.

Partidul Alternativa Socialistă apreciază că ucrainienii au capacitatea să-și soluționeze singuri problemele cu care se confruntă.

Biroul Executiv Central
21 februarie 2014Adresa de email nu va fi divulgată nimănui, niciodată. O vom folosi numai pentru a vă transmite comunicate oficiale ale partidului și alte informații de interes pentru membrii și simpatizanții noștri.