• 17/06/2024 1:07 pm

PARTIDUL SOCIALIST ROMÂN

Membru al ALIANȚEI POLITICE ROMÂNIA SOCIALISTĂ

„HORA UNIRII”, noul IMN NAȚIONAL AL ROMÂNIEI

Bypas-admin

ian. 24, 2018

          download  Biroul Executiv al Partidului Socialist Român, luând în discuție situația catastrofală în care a fost adusă  România după LOVITURA DE STAT din 1989, ca urmare a politicilor antiromânești și de subordonare totală intereselor străine, concretizate prin distrugerea totală a industriei, agriculturii și cercetării românești, a dezastrului din sănătate, educație și cultură, dar și a genocidului la care a fost supus poporul român, consideră că românii ar trebui să conștientizeze că a sosit momentul să nu mai acceptăm această situație. Este, totodată, și momentul să înțelegem că românii trebuie să aibă atitudine de stăpâni în țara lor, să ne comportăm ca adevărați proprietari ai tuturor bogățiilor de care dispune România, să nu mai admitem să fim tratați ca sclavi, să învățăm să ne apărăm drepturile și să  reacționăm de fiecare dată atunci când acestea ne sunt încălcate.

            Având în vedere că orice nou început are nevoie de un mesaj puternic și mobilizator, Partidul Socialist Român apreciază că se impune schimbarea imnului de stat, „Deșteaptă-te, române”, care, chiar prin primele cuvinte, „Deșteaptă-te, române, din somnul cel de moarte”, transmite un mesaj cu o puternică încărcătură negativă, chiar jignitoare la adresa poporului român.

            În acest an centenar al Marii Uniri și în spiritul năzuințelor seculare ale poporului român, versurile „Hai să dăm mână cu mână / Cei cu inimă română, / Să-nvârtim hora frăției / Pe pământul României! … ”, pot să transmită un mesaj extrem de mobilizator și cu o încărcătură mai mult decât pozitivă, care ne poate reda sentimentul mândriei de a fi români și ne poate determina să luptăm pentru recâștigarea respectului din partea întregii lumi.

            Ca urmare, Partidul Socialist Român, în această zi de sărbătoare națională, 24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Române, considerând că „HORA UNIRII” poate fi, din toate punctele de vedere, mai ales în acest an centenar al României Mari, cel mai  potrivit IMN NAȚIONAL AL ROMÂNIEI și le cere partidelor parlamentare și Președintelui României să ia toate măsurile necesare pentru organizarea unui referendum care, prin modificarea art. 12, punctul (3) din Constituția României, să hotărască faptul că << Imnul național al României este „HORA UNIRII” >>.

24 ianuarie 2018

Biroul Executiv Central

al Partidului Socialist Român

 

HORA UNIRII

                                                                     de Vasile Alecsandri
Hai să dăm mână cu mână
Cei cu inimă română,
Să-nvârtim hora frăției
Pe pământul României!

Iarba rea din holde piară!
Piară dușmănia-n țară!
Între noi să nu mai fie
Decât flori și omenie!

Măi muntene, măi vecine
Vino să te prinzi cu mine
Și la viață cu unire
Și la moarte cu-nfrățire!

Unde-i unul nu-i putere
La nevoi și la durere
Unde-s doi puterea crește
Și dușmanul nu sporește!

Amândoi suntem de-o mamă
De-o făptură și de-o seamă,
Ca doi brazi într-o tulpină
Ca doi ochi într-o lumină.

Amândoi avem un nume,
Amândoi o soarta-n lume.
Eu ți-s frate, tu mi-ești frate,
În noi doi un suflet bate!

Vin’ la Milcov cu grăbire
Să-l secăm dintr-o sorbire,
Ca să treacă drumul mare
Peste-a noastre vechi hotare,

Și să vadă sfântul soare
Într-o zi de sărbătoare
Hora noastră cea frățească
Pe câmpia românească!Adresa de email nu va fi divulgată nimănui, niciodată. O vom folosi numai pentru a vă transmite comunicate oficiale ale partidului și alte informații de interes pentru membrii și simpatizanții noștri.