• 20/07/2024 2:54 pm

PARTIDUL SOCIALIST ROMÂN

Membru al ALIANȚEI POLITICE ROMÂNIA SOCIALISTĂ

LOVITURA DE STAT din decembrie 1989

Bypas-admin

dec. 21, 2017

download  Membrii și simpatizanții Partidului Socialist Român au declarat și au susținut, fără întrerupere, că în decembrie 1989 nu a fost revoluție ci a fost o extrem de clară și perceptibilă LOVITURĂ DE STAT.

            În sfârșit, după 28 de ani, după ce mulți martori au dispărut și multe probe au fost distruse sau alterate, Parchetul Militar, prin procurorul Marian Lazăr, ne confirmă că sunt toate datele necesare pentru a declara că în decembrie 1989 a fost LOVITURĂ DE STAT.

            În fond, prin LOVITURA DE STAT s-a urmărit restaurația capitalismului, care a înlocuit un sistem politic superior, sistemul socialist, cu un sistem extrem de dușmănos la adresa românilor și a României.

            Partidul Socialist Român salută concluzia Parchetului Militar, conform căreia „Pentru păstrarea puterii, prin acțiunile desfășurate și măsurile dispuse, noua conducere politică și militară instaurată după data de 22.12.1989 a determinat uciderea, rănirea prin împușcare, vătămarea integrității fizice și psihice, respectiv lipsirea de libertate a unui număr mare de persoane”. Este demnă de apreciat și declarația conform căreia LOVITURA DE STAT a avut loc în baza unui „plan după care s-a acţionat, plan care a urmărit crearea unei stări de confuzie în rândul forţelor armate, prin divizarea conducerii Ministerului Apărării Naţionale şi difuzarea unor ordine, rapoarte şi informaţii false, scoaterea în stradă şi înarmarea populaţiei, respectiv crearea aparenţei unui război civil”.

            În ultimii 28 de ani, în toate discuțiile și materialele referitoare la „revoluția din decembrie”, s-a afirmat, într-un mod total greșit, că, „în decembrie 1989 au murit 1104 persoane şi au fost rănite 3320”.  Fără să facem referire la cifre, Partidul Socialist Român consideră, și Parchetul Militar are toate datele justificative în dosare, că în decembrie 1989 au fost omorâte 1104 persoane şi au fost rănite 3320. De cine? De cei care au dat LOVITURA DE STAT, pentru că aveau nevoie de justificarea acțiunii lor pentru preluarea puterii. Și, atenție! tot în dosarele care se află la Parchetul Militar sunt toate datele justificative care demonstrează că românii omorâți și înainte și după 22 decembrie 1989 au fost victime ale acelorași criminali care au dat LOVITURA DE STAT și au preluat puterea după 1989.

            Concluzia trasă de procurorul general adjunct al României, Bogdan Licu, care a

„constatat că soluția de clasare a parchetelor militare este netemeinică și nelegală, fiind adoptată pe baza unor cercetări incomplete, cu ignorarea unor date și documente esențiale referitoare la evenimentele din 1989”, este corectă și în deplin consens cu ceea ce au afirmat, fără încetare, membrii și simpatizanții Partidul Socialist Român, dar și foarte, foarte mulți alți români.

            Partidul Socialist Român declară că este condamnabilă atitudinea procurorilor care au avut în lucru acest dosar, în special procurorul Dan Voinea, împreună cu toți cei care au condus, în această perioadă, destinele Parchetului Militar și Parchetului General, care se fac vinovați pentru „zădărnicirea aflării adevărului și identificării tuturor făptuitorilor precum și a făptuitorilor din spatele făptuitorilor”, motiv pentru care considerăm că trebuie să răspundă penal pentru acoperirea făptuitorului și pentru complicitate cu criminalul și, suplimentar, dacă se va constata că au fost participanți direct la făptuirea crimelor așa cum s-a întâmplat cu generalul Dan Voinea.

            Aceștia și manipulatorii lor au făcut posibilă accederea și perpetuarea la putere a „emanaților” loviturii de stat, cei ce se fac vinovați de trădarea intereselor poporului român, distrugerea și înstrăinarea avuției naționale și transformarea României într-o colonie americano-europeană.

            Partidul Socialist Român, salutând poziția luată de Călin Popescu Tăriceanu de a nu mai organiza o ședință festivă pentru omagierea așa-zisei revoluții, cere Parlamentului României să abroge toate actele normative referitoare la revoluționari și la privilegiile care le-au fost acordate într-un mod total nejustificat, inclusiv Legea nr. 273 din 07.12.2011 privind declararea zilei de 22 decembrie Ziua Libertăţii României.

             

21 decembrie 2017

 

Biroul Executiv Central al

PARTIDULUI SOCIALIST ROMÂNAdresa de email nu va fi divulgată nimănui, niciodată. O vom folosi numai pentru a vă transmite comunicate oficiale ale partidului și alte informații de interes pentru membrii și simpatizanții noștri.