• 20/07/2024 4:42 pm

PARTIDUL SOCIALIST ROMÂN

Membru al ALIANȚEI POLITICE ROMÂNIA SOCIALISTĂ

Partidul Alternativa Socialistă își exprimă solidaritatea cu manifestanții din Bosnia și Herțegovina

Bypas-admin

feb. 15, 2014

De mai bine de o săptămână cetăţenii bosniaci manifestează la Saraievo, dar şi la Tuzla şi în alte oraşe importante din Bosnia și Herțegovina, împotriva şomajului şi a nedreptăţilor sociale.

Protestele, iniţial paşnice, s-au amplificat şi au degenerat în confruntări violente. Au fost atacate instituţii ale statului, au murit oameni iar forţele de ordine acţionează cu brutalitate maximă împotriva populației.

Partidul Alternativa Socialistă (PAS) declară că este solidar cu scopul protestelor de masă, respectiv lichidarea şomajului, îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă şi a justiţiei sociale. PAS apreciază că şi în Bosnia şi Herţegovina, ca şi în România şi în alte ţări europene, sunt necesare măsuri hotărâte pentru crearea de locuri de muncă şi pentru realizarea unor ample reforme sociale în folosul majorităţii cetăţenilor. PAS consideră că refuzul autorităţilor de la Saraievo de a stopa dezastrul provocat de privatizările frauduloase constituie principala cauză a revoltelor din Bosnia şi Herţegovina. Solidar cu poporul bosniac PAS cere ca oficialităţile de la Saraievo, ca şi acelea de la Bucureşti, să iniţieze măsuri menite să relanseze economia pe baze sănătoase şi să înceteze politicile de jaf şi nepăsare la problemele de viaţă ale oamenilor muncii de pretutindeni!

Biroul de presă al Partidului Alternativa Socialistă
14 februarie 2014Adresa de email nu va fi divulgată nimănui, niciodată. O vom folosi numai pentru a vă transmite comunicate oficiale ale partidului și alte informații de interes pentru membrii și simpatizanții noștri.