• 26/05/2024 11:49 am

PARTIDUL SOCIALIST ROMÂN

Membru al ALIANȚEI POLITICE ROMÂNIA SOCIALISTĂ

Partidul Alternativa Socialistă va contesta la Tribunal decizia abuzivă a Biroului Electoral Central

Bypas-admin

apr. 3, 2014

Miercuri, 2 aprilie, întreaga țară a asistat la una dintre cele mai negre zile din istoria democrației românești.

Respingerea în bloc a tuturor candidaturilor partidelor neafiliate spectrului politic dominant, care guvernează România de peste 20 de ani, cu rezultatele dezastruoase pe care le cunoaștem, este scandaloasă.

Partidul Alternativa Socialistă a solicitat Biroului Electoral Central să formeze o comisie mixtă formată din reprezentanți ai BEC și PAS pentru a stabili dacă există vreo neconcordanță între constatările BEC-ului și eventualele omisiuni existente în listele cu cei 237.473 de susținători ai partidului urmând ca, după primirea motivării deciziei, să ne adresăm Tribunalului București. Vom folosi această ocazie pentru a ataca o serie de prevederi ale Legii 33/2007 privind organizarea și desfășurarea alegerilor pentru Parlamentul European la Curtea Constituțională și, dacă va fi nevoie, la Curtea Europeană pentru Apărarea Drepturilor Omului pentru prevederile discriminatorii, antidemocratice și anticonstituționale pe care le conține.

Altfel, pentru membrii Partidului Alternativa Socialistă decizia Biroului Electoral Central nu este surprinzătoare dacă avem în vedere că este format, în marea sa majoritate, din reprezentanții partidelor compromise, care s-au acceptat singure în alegeri, excluzând celelalte partide.

Din respect pentru membrii și simpatizanții noștri, din respect pentru familia politică europeană pe care o reprezentăm, Partidul Stânga Europeană, din respect pentru candidatura lui Alexis Tsipras la președinția Comisiei Europene, considerăm de datoria noastră să luptăm până la capăt împotriva oricărei nedreptăți.

Biroul Executiv Central 3.04.2014Adresa de email nu va fi divulgată nimănui, niciodată. O vom folosi numai pentru a vă transmite comunicate oficiale ale partidului și alte informații de interes pentru membrii și simpatizanții noștri.