• 20/07/2024 4:54 pm

PARTIDUL SOCIALIST ROMÂN

Membru al ALIANȚEI POLITICE ROMÂNIA SOCIALISTĂ

Partidul Alternativa Socialistă solicită drept la replică Televiziunii Române

Bypas-admin

mai 16, 2014

Tsipras_Euro[1]

Pe data de 15 mai, începând cu ora 22.00, TVR a difuzat, în cadrul emisiunii „Joi la 9” moderată de d-na Miruna Munteanu și de dl. Daniel Apostol, dezbaterea finală dintre principalii candidați la președinția Comisiei Europene: Jean-Claude Juncker, reprezentantul Partidului Popular European, Martin Schulz pentru Partidul Socialist European, Guy Verhofstadt reprezentantul Alianţei Liberalilor şi Democraţilor, Franziska „Ska” Keller, reprezentanta Verzilor Europeni și Alexis Tsipras, reprezentând Partidul Stânga Europeană.

Din păcate, la finalul dezbaterii unul dintre invitații din platou, și anume dl. Cristian Pîrvulescu, decan al Facultății de Științe Politice din cadrul SNSPA, a comis o gravă eroare spunând că Alexis Tsipras, reprezentantul Stângii Europene, nu are cum să fie votat în România deoarece acest partid, Partidul Stânga Europeană, nu este reprezentat în România.

Făcând precizarea că Televiziunea Română are obligația de a aduce în studiou invitați care au cunoștințe în domeniul aflat în dezbatere, informăm încă o dată opinia publică asupra faptului că Partidul Alternativa Socialistă (PAS) este membru cu drepturi depline în Partidul Stânga Europeană încă din 2004. Participăm la alegerile europarlamentare din acest an și ne asumăm explicit programul politic al lui Alexis Tsipras.

Cum afirmația d-lui Cristian Pîrvulescu este în mod evident o dezinformare fățișă a publicului, care e de natură să producă grave prejudicii de imagine (prin omisiune) Partidului Alternativa Socialistă, conducerea PAS a decis să solicite TVR difuzarea, în ediția viitoare a emisiunii „Joi la 9”, a unui drept la replică.

O asemenea situație, jenantă pentru televiziunea publică, nu ar mai fi posibilă dacă TVR ar fi cu adevărat o instituție liberă și independentă, care nu ar manifesta nici o reținere în prezentarea imparțială a actorilor politici. În acest sens merită amintit și faptul că TVR a organizat grila de emisiuni electorale în așa fel încât PAS și celorlalți competitori independenți nu le-au revenit decât 5 minute și 50 de secunde pe tot parcursul campaniei electorale. Din acest motiv PAS a și decis să renunțe la o bună parte a acestor minute, fiindcă timpul alocat oricum ar fi avut impact zero.

În cazul în care moderatorii TVR nu vor considera necesar să accepte dreptul nostru la replică ne rezervăm dreptul de a ne adresa CNA și altor instituții abilitate să ia act de neregulile de pe piața audio-vizuală. PAS a depus deja o reclamație la CNA privind informațiile incorecte difuzate de TVR în seara zilei de 15 mai.

Biroul Executiv Central
16 mai 2014Adresa de email nu va fi divulgată nimănui, niciodată. O vom folosi numai pentru a vă transmite comunicate oficiale ale partidului și alte informații de interes pentru membrii și simpatizanții noștri.