• 20/07/2024 4:03 pm

PARTIDUL SOCIALIST ROMÂN

Membru al ALIANȚEI POLITICE ROMÂNIA SOCIALISTĂ

Partidul Socialist Roman a semnat acordul-cadru pentru Platforma-program dedicată protecției animalelor

Bypas-admin

apr. 11, 2016

Partidul Socialist Roman a semnat astazi, 11.04.2016, la sediul sau situat in strada Olari nr. 12, sector 2, Bucuresti, Acordul-cadru pentru Platforma-program dedicata protectiei animalelor. Acordul-cadru va urmari implementarea unor masuri pentru bunastarea animalelor, masuri pentru siguranta cetatenilor, masuri pentru sprijinirea activitatii pentru protectia animalelor in regim privat, masuri de preventie in directia abandonului canin, masuri pentru reducerea eutanasiei cainilor fara proprietar, masuri pentru alte categorii de animale si masuri pentru mediu.

Din partea Partidului Socialist Roman au semnat domnul ec. dr. Constantin Rotaru, in calitate de presedinte, domnul prof. Ion Iacov, in calitate de prim-vicepresedinte, domnul prof. Marin Badea, in calitate de prim-vicepresedinte, doamna Rodica Roman, masterand, candidat la functia de primar sector 2 si iubitoare de animale, domnul comisar Dima Petrica, candidat la functia de primar general, domnul Paul Marinescu, angajat in administratia publica si candidat la functia de primar la sectorul 4. Din partea Grupului de dialog pentru protectia animalelor au semnat Asociatia „Cutu, cutu”, prin presedinte Marcela Pisla, si Asociatia „Lizuca”pentru protectia mediului si a animalelor, prin vicepresedinte Cristian Tunsanu.

12_11[1]
Pisicuța Spot este deja o obișnuită a casei…
Partidul a manifestat intodeauna simpatie pentru cauza animalelor. Dealtfel, partidul este …o proprietate patrulata de pisici, la intrarea in partid, intampinandu-ne casuta pisicii Spot. Semnatarii de astazi, sunt chiar si ei proprietari de animale, in special posesori de pisici, dintre care unele sunt adoptate de pe strada. Domnul presedinte Constantin Rotaru, este cel care are multi catei si care, in periplul sau prin tara, catre filialele judetene de partid, hraneste cu bobite din portbagaj cateii ratacitori de pe drumurile nationale sau europene. Domnul prof. univ. Gheorghita Zbaganu, candidat la functia de primar sector 6, un foarte apropiat al cauzei animalelor, ne-a asigurat ca va prelua in platforma sa propuneri pentru bunastarea lor, iar doamna candidat Carmen Petrosel, candidat la functia de primar sector 1, a spus ca „a sterilizat pe banii dumneaei multe pisici pana acum” , bucurandu-se ca poate cere drepturi mai multe pentru ele, inclusiv dreptul de a beneficia de sterilizare gratuita ori la pret redus, tot dumneaei militand si impotriva poluarii „de noapte”, realizata de unele firme care ard deseuri pe ascuns, la intunericul noptii ca sa nu se vada fumul gros. Doamna Rodica Crusoveanu, candidat la functia de primar al sectorului 3, a promis ca va adopta in discursul sau electoral, alaturi de propuneri pentru protectia copilului si de alte masuri pentru protectie sociala, si masuri pentru protectia animalelor.

Partidul Socialist Roman este singurul partid care atunci cand s-a votat eutanasia cainilor fara stapan in 2013 a dat un comunicat in care afirma ca este o masura nedreapta pentru animale, care nu rezolva la nivelul tarii o problema atat de grava, altele fiind mijloacele sale de control, mai reliefand, printre altele, ca in acest mod sangeros, se abate atentia de la Rosia Montana (problema existenta in acel moment). PSR a gazduit sedintele organizatiilor pentru protectia animalelor ani de-a randul, aspect pentru care ii multumim. Credem ca este o colaborare de bun augur, candidatii urmand sa preia in platforma electorala propunerile noastre. Dealtfel, politica partidului, partid de stanga, este una pentru „dezvoltare durabila”, in care viziunea asupra naturii este ca trebuie sa fie protejata si nu exploatata excesiv, din considerentul ca pamantul, cu bogatiile si vietuitoarele sale, nu este al nostru, „ci primit de la copiii nostri”.

Acordul-cadru va urmari implementarea Platformei – program a organizatiilor pentru protectia animalelor si a iubitorilor de animale din Romania. Acordul-cadru semnat astazi presupune ca partile se vor consulta permanent si vor intreprinde demersuri pentru armonizarea actiunilor locale in acord cu legislatia nationala si locala, tinand cont si de reglementarile si recomandarile comunitare. Reprezentantii desemnati vor monitoriza permanent activitatea Executivului, astfel incat sa propuna mereu solutiile optime de comun acord. Acordul-cadru de colaborare va fi valabil pana in 2020. Cei 3 reprezentanti de fiecare parte vor infiinta o comisie comuna permanenta, care se va ocupa de buna desfasurare a colaborarii si de punerea in practica a prevederilor Acordului-cadru si a Platformei –program. Intalnirile vor avea loc minim o data la doua luni, dupa un calendar prestabilit. Acordul-cadru prevede o anexa, respectiv Masuri pentru implementare.Adresa de email nu va fi divulgată nimănui, niciodată. O vom folosi numai pentru a vă transmite comunicate oficiale ale partidului și alte informații de interes pentru membrii și simpatizanții noștri.