• 17/06/2024 2:13 pm

PARTIDUL SOCIALIST ROMÂN

Membru al ALIANȚEI POLITICE ROMÂNIA SOCIALISTĂ

PAS demarează întâlnirile cu liderii stângii intelectuale

Bypas-admin

oct. 1, 2013

Comunicate de presă

România trece printr-o perioadă foarte dificilă. Pentru prima dată, tot mai mulți intelectuali de stânga și lideri sindicali încep să se manifeste în căutarea de soluții. Partidul Alianța Socialistă le pune acestora la dispoziție cadrul de discuție și reflecție necesar găsirii de soluții.

Conducerea Partidului Alianța Socialistă a demarat un program de întâlniri cu o serie de intelectuali de stânga și cu lideri sindicali reprezentativi. Discuțiile și dezbaterile care au loc de fiecare dată sunt menite, pe de o parte, să identifice punctele comune ale principiilor politice ale Partidului Alianța Socialistă și atitudinile de stânga manifestate, din ce în ce mai clar, de respectivii intelectuali și, pe de altă parte, acolo unde se constată o identitate totală, să găsească cele mai bune căi pentru a le face cunoscute românilor.

După prima întâlnire, care a avut loc miercuri, 24 septembrie, dl. Constantin Rotaru, președinte al Partidului Alianța Socialistă, a făcut următoarea declarație:

„Suntem îndreptățiți să ne declarăm mulțumiți. Adevărul și bunele intenții care-i animă pe participanți transformă dezbaterile într-un dialog plăcut care se finalizează, de fiecare dată, cu soluții unanim acceptate.”

La prima întâlnire s-a discutat la modul cel mai argumentat despre:

• gravele derapaje antidemocratice din România, țara europeană cu o clasă politică osificată deja într-o oligarhie de tip neo-feudal;
• pașii enormi făcuți pe calea demantelării statului social și ai instaurării ordinii politico-economice neoliberale, în care statul este la cheremul corporațiilor;
• colonizarea efectuată de capitalismul financiar internațional prin intermediul băncilor.

S-a căzut de acord ca la următoarele întâlniri să se discute despre temele pe care trebuie să le abordeze Partidul Alianța Socialistă la congresul Partidului Stângii Europene, al cărui membru este. Congresul PSE va avea loc în luna decembrie la Madrid.

Partidul Stângii Europene este partidul pan-european al socialiștilor, eurocomuniștilor și eco-socialiștilor. În Parlamentul European este reprezentat de grupul GUE/NGL (34 de parlamentari europeni). Dintre formațiunile cele mai puternice care alcătuiesc PSE sau care sunt raliate GUE/NGL amintim SYRIZA (Grecia), Die Linke (Germania) și Izquierda Unida (Spania).

Biroul de Presă al Partidului Alianța Socialistă
1 octombrie 2013Adresa de email nu va fi divulgată nimănui, niciodată. O vom folosi numai pentru a vă transmite comunicate oficiale ale partidului și alte informații de interes pentru membrii și simpatizanții noștri.