• 20/07/2024 3:13 pm

PARTIDUL SOCIALIST ROMÂN

Membru al ALIANȚEI POLITICE ROMÂNIA SOCIALISTĂ

Protest împotriva PSD și a manevrelor sale de fraudare a alegerilor prezidențiale

Bypas-admin

sept. 5, 2014

Partidul Alternativa Socialistă protestează, alături de celelalte elemente responsabile din societatea civilă și viața politică românească, față de ordonanța Guvernului Ponta care încurajează traseismul.

Efectele acestei ordonanțe sunt încă o dovadă că Guvernul PSD este o mascaradă pentru care votul cetățenilor nu contează. În mod normal primarii, odată aleși, ar trebui să pună cu pasiune în practică idealurile administrative și sociale cu care s-au prezentat în fața alegătorilor, și pe baza cărora au obținut încrederea acestora. În realitate, așa cum dovedește lupta care se dă în aceste zile, pentru PSD-iști, primarii sunt simple instrumente la îndemâna puterii, pe care îi obligă să înțeleagă că sunt dependenți de bunăvoința guvernanților de la București, indiferent de ceea ce vor cetățenii.

Considerăm incorectă justificarea d-lor Ponta și Dragnea care pretind că oamenii au votat în 2012 pentru USL și acum, dată fiind ruperea acestei alianțe, primarii ar trebui să aleagă cu ce parte a USL vor să continue. Pe lista USL fiecare candidat la funcția de primar și-a declarat apartenența politică și electoratul a ales în cunoștință de cauză. Este mai mult decât evident că ordonanța aceasta, care vine cu doar câteva săptămâni înaintea campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale, este o manevră prin care PSD urmărește obținerea controlului asupra unui număr cât mai mare posibil de administrații locale. Primarii sunt în primul rând niște funcționari de ordin administrativ, nu politic. De aceea, apartenența lor politică, indiferent de schimbările petrecute în ultima perioadă, ar trebui să nu îi intereseze câtuși de puțin pe guvernanți.

Din păcate PSD dovedește încă o dată că este un partid cu apucături cleptomane, un partid care, prin promovarea traseismului politic, confirmă faptul că, pentru câștigarea alegerilor prezidențiale, este în stare să ia măsuri diabolice de fraudare a acestora. Membrii Partidului Alternativa Socialistă protestează cu hotărâre împotriva acestor manifestări ale PSD având în vedere ele sunt complet străine naturii democratice specifice politicii de stânga și a adevăratei tradiții socialiste.

Biroul de presă al Partidului Alternativa Socialistă
București 28 august 2014Adresa de email nu va fi divulgată nimănui, niciodată. O vom folosi numai pentru a vă transmite comunicate oficiale ale partidului și alte informații de interes pentru membrii și simpatizanții noștri.