• 20/07/2024 4:39 pm

PARTIDUL SOCIALIST ROMÂN

Membru al ALIANȚEI POLITICE ROMÂNIA SOCIALISTĂ

Salutăm rezultatul referendumului din Grecia

Bypas-admin

iul. 8, 2015

Membrii și simpatizanții Partidului Socialist Român (PSR) au primit cu bucurie rezultatul referendumului organizat de Alexis Tsipras, prin care grecii au ales să spună un NU hotărât măsurilor de austeritate impuse de Troica creditorilor, formată din Comisia Europeană, Banca Centrală Europeană și Fondul Monetar Internațional. Apreciem, în mod deosebit, faptul că poporul grec a ales demnitatea, colaborarea reciproc avantajoasă și solidaritatea în locul politicilor umilitoare impuse de troică.

Este victoria democraţiei, curajului şi solidarităţii împotriva forţelor antidemocratice, represive şi oligarhice.

Stânga Europeană şi reprezentantul acesteia din România, Partidul Socialist Român, sunt solidari şi acordă tot sprijinul guvernului şi poporului grec în faţa greutăţilor, presiunilor şi intruziunii externe împotriva lor. Sunt timpuri grele şi presiuni pe care, din păcate, şi ţara noastră le cunoaşte.

Am avut bucuria, chiar în ziua referendumului, pe 5 Iulie, să participăm la un miting de solidaritate cu Grecia, organizat de suporteri ai democraţiei şi forţelor progresiste din România, împreună cu grupul susţinătorilor noştri şi ai Stângii Europene, “Cutezătorii – EuropeanLeft”.

Biroul Executiv Central al Partidului Socialist Român respinge toate comentariile răutăcioase și neargumentate ale neoliberalilor din țara noastră la adresa poporului și guvernului grec și le reamintește acestora că cea mai bună confirmare a faptului că hotărârea guvernului grec de a consulta poporul a fost bine luată este dată chiar de președintele SUA Barack Obama care a declarat că „nu se poate continua să se facă presiuni asupra unor țări care sunt în plină recesiune” și a făcut apel la gasirea unui plan care să conducă la creșterea economiei elene.

Biroul Executiv Central al Partidului Socialist Român (PSR) atrage atenția că Grecia a fost adusă în această situație de politicile fostelor guverne neoliberale promovate cu acceptul și cu largul concurs al conducătorilor din Uniunea Europeană. În același timp, ne exprimăm îngrijorarea față de politicile falimentare promovate de toate guvernele post decembriste din România.

Biroul Executiv Central al PSR
6 iulie 2015



Adresa de email nu va fi divulgată nimănui, niciodată. O vom folosi numai pentru a vă transmite comunicate oficiale ale partidului și alte informații de interes pentru membrii și simpatizanții noștri.